Debut för Pompadour

Två andra platser på Bollnäs och när travcirkusen drar vidare till Bergsåker är det dags för debut för tvååringen Västerbo Pompadour som gjort allt rätt hittills.

Två andra platser på Bollnäs och när travcirkusen drar vidare till Bergsåker är det dags för debut för tvååringen Västerbo Pompadour som gjort allt rätt hittills.

Pompadour är kanske inte riktigt lika talangfull som Sally Hill som imponerade i sin debutseger, men nästan. Det borde innebära en hygglig chans på Bergsåker. Men Tomas Pettersson ligger lite lågt:

”Första starten är alltid lite lurig och man vet aldrig vad det är för motstånd. Hon känns bra och sköter hon sig borde det ändå räcka till en hygglig placering.”

Med till Sundsvall följer Conrads Cecilia som inte brukar vara hetast i kampen över mållinjen.

”Hon får försöka smyga med för att tjäna lite pengar.”

På Bollnäs visade Loveletter upp sig från sin bästa sida och blev tvåa efter ett lopp i rygg ledaren och sen lucka. Inför starten var Tomas lite orolig eftersom hon inte känts riktigt hundra den senaste tiden. Men med lite ny balans och massage var Loveletter lika fin som vanligt, kanske till och med lite alertare.

”Vi grejade lite och fick henne mjuk och riktigt fin. Hon sköt till rejält när luckan kom.”

Patricia Frontline var dålig igen och Peak Frontline galopperade bort sina chanser efter 100 meter.

Quduna Frontline var godkänd i debuten som fyra.

”Jag misstänkte att hon behöver några lopp i kroppen innan hon kan vinna. Hon skötte sig exemplariskt och är en trevlig häst.”

Grysta Faxens stalldebut var också helt okey. Hade han inte hoppat efter 50 meter hade han varit längre fram än sista pengarna som det blev nu. När han väl kom igång gick det ganska fort.

”Jag hade 32,5 sista varvet. Det måste anses godkänt för honom.”

Dagens bästa chans Quincy Frontline tog ledningen från springspår, men när hete Jan-Olov Åberg kom ångande med favoriten släppte Tomas.

”Egentligen ville jag köra med i ledningen, men Janne såg ut som om han tänkte pressa rejält och hästen är bara tre år. Jag tror att Quincy har nytta av det här loppet framöver.”

Nu packade Åberg fältet och såg till att Quincy inte kom ut i tid utan fick nöja sig med andraplatsen.

Stallet har  fin snurr på tvååringarna. Ahellofagirl, Reanna Frontline och Lettergirl hade inga problem att klara sina kval. Ajlexes Cubano och Googla Sutola anslöt sig till skaran som gått godkända premielopp.