Debut för Russian

Ännu en tvååring, Russian Frontline, gör debut och gamlingarna Ajlexes Daylight och Smart Lohr gör honom sällskap till Hagmyrens lunchtrav. Alla tre blir hårt betrodda.

Ännu en tvååring, Russian Frontline, gör debut och gamlingarna Ajlexes Daylight och Smart Lohr gör honom sällskap till Hagmyrens lunchtrav. Alla tre blir hårt betrodda.

Ajlexes Daylight (Tarzan) var senast ute mot stenhårt motstånd i bronsdivisionen på V75. Han hamnade på vingel och blev oplacerad trots nytt rekord. Nu möter han ovanligt bra hästar för att vara ett vanligt lunchlopp. En fördel är att det är voltstart även om Tarzan fick vanskliga spår fem.

”Det kan vara lite snärjigt på Hagmyrens smala bana. Men han har klivit iväg bra förut. Jag hoppas att han får ett vettigt lopp och slipper gå i dödens som han inte varit så förtjust i. Annars spelar det ingen roll om han går i ledningen eller bakifrån. Han verkar fortsatt pigg och jag tror att formen håller i sig”, säger Tomas Pettersson.

Smart Lohr, som gör tävlingsdebut för stallet, är en kapabel, men knepig herre. Han bara tränat lugnt i Runemo, men Tomas tror på vissa möjligheter fast han inte testat honom i några högre farter.

”Jag tycker att han borde kunna hävda sig i den här klassen. Han får nog gå med skor nu och jag hoppas att han inte slår sig på knäna och håller sig i trav. Då ska vi ha en chans.”

Russian Frontline är rankad etta i programmet. Men frågan är om han kan vinna direkt. Han är travsäker, men stor och tung och kan behöva några lopp för att få upp farten.

”Det är svårt att veta hur de andra är, men jag tror inte att han är mogen att vinna. Han kan nog gå mellan 20,0 och 20,5 så får vi se hur långt det räcker. Jag tror att han kommer att må gott av att starta igång.”

Peak Fronline galopperade från start på Rättviks lunch. Så var den dagen förstörs.