Debut för Samba

Ajlexes Samba Pati blir först ut av stallets treåringar och gör debut på Bollnäs. Där har också Make It Best en lämplig uppgift. Höstbouffe går ut under sadel igen och She´s Racy kan vara en bit fram om hon inte galopperar. På söndag gör Ajlexes Daylight (Tarzan) montédebut på Eskilstuna.

Ajlexes Samba Pati blir först ut av stallets treåringar och gör debut på Bollnäs. Där har också Make It Best en lämplig uppgift. Höstbouffe går ut under sadel igen och She´s Racy kan vara en bit fram om hon inte galopperar. På söndag gör Ajlexes Daylight (Tarzan) montédebut på Eskilstuna.

Samba Pati är en ganska oansenlig häst som tränat på oavbrutet och växt med uppgiften när hon kommit in på banan. Hon gick bra i kvalet och har gått ett godkänt snabbjobb efter det. Spår elva i volten är inte optimalt och hur långt hon kan räcka är svårt att säga i ett debutantlopp.

”Hon har hittills gjort det vi krävt av henne. Hon är förnuftig och känns stabil så hon borde kunna känna en del pengar här”, säger Tomas Pettersson.

Make It Best har tjänat pengar i varje start de senaste månaderna och gick bra i ett montékval som uppladdning inför den här starten. Nu har han ett bra läge bara han håller sig i trav från spår två på tillägg.

”Jag tycker att det ser ut som ett ganska lämpligt lopp. Om det fortsätter att vara varmt och banan är fin kan vi nog köra barfota. Han borde vara med en bit fram igen.”

Höstbouffe, monté med Jenni H Åsberg i sadeln brukar innebära segerchans. Nu är dock Svall Conrad och Krusen med i startlistan vilket gör det svårare att vinna.

”Men trea bör han vara, får favoriterna problem kan det gå ännu bättre.” 

She´s Racy hoppade senast på Solvalla. Hon är knepig och kan få problem att komma iväg felfritt från spår två i bakre volten.

”Går hon felfritt är hon inte helt chanslös, då duger hon en bit.”

På söndag ska gamlingen Tarzan, som för övrigt är morbror till Samba, också göra debut. Efter  79 starter framför vagn är det dags att trava under sadel. Debuten sker i Eskilstuna på söndag.

”Han såg riktigt fin ut i montékvalet. Motståndet ser ganska hårt ut, så det blir en test var han står. Men han känns allmänt uppåt”, säger Tomas Pettersson.