Debut för Tullamore Lee

Lunchtrav på Hagmyren och store, tunge Tullamore Lee gör debut. Editio har fått spetsläge, men distansen är opassande. Pralin Brodda ska gå premie.

Lunchtrav på Hagmyren och store, tunge Tullamore Lee gör debut. Editio (bilden) har fått spetsläge, men distansen är opassande. Pralin Brodda ska gå premie.

Editio är riktigt bra när travet stämmer. På senare tid har han haft otur. Näst senast satt han fast och förra gången galopperade fältet väl släpptes iväg efter att först ha klarat en massa omstarter. Nu är han i poängnöd och får starta där han kommer med. Träningen har lagts om med mer ridning och dressyrpass.

”Han verkar trivas med ridträningen och känns fin. Med bara två på volten ökar chansen till felfriavgång. Men 2 600 meter kanske är väl långt för honom”, säger Tomas Pettersson.

Tullamore Lee har också fått spår ett i ett treåringslopp för orutinerade hästar. Tullamore Lee var bra i kvalet på 20,1 och borde kunna gå några sekunder fortare. Han är väldigt stor och har tagit tid på sig.

”Men  nu har han kommit igång riktigt bra. Det handlar om att försöka köra felfritt i första hand. Det ser ut att vara många som har hygglig chans. Jag hoppas vi kan få en slant.”

Pralin Brodda, som kom in relativt sent i träning, hänger med till Hagmyren för att springa premielopp.