Debut för Vamoose

Vamoose är en treåring som tagit tid på sig. Men idag är det dags att testa på Gävle. På fredag åker Like a Boeing och Viva Frontline till Bergsåker innan travåret är över för Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg.

Vamoose är en fin häst, men trög och har sprungit med handbromsen i. Efter kvalet blev han behandlad och känns lite bättre, men han har enbart tränat hårt och inte gått några riktiga farter inför debuten.

”Vi chansar och gör den här starten för att se var han står. Vi hoppas att polletten trillar ner när han får springa i ett fält med många hästar.”

Läget är lite det samma för Like a Boeing som inte startat sedan i mitten av november. Han är också trög, men visade i några starter i somras att han kan springa.

”Han är lite bättre i jobben nu, men han är ingen glänsare. Nu har vi fått bökigt läge och jag får köra på chans”, säger Tomas.

Viva Frontline hoppade omotiverat i första kurvan på Solvalla i den senaste starten.

”Hon kändes fin då och med spår två bakom bilen ska vi kunna få ett bra lopp mot ett motstånd som inte ser allt för avskräckande ut. Hon var fin i träningen igår (tisdag) och jag hoppas att vi kan vara bland de tre första.”