Debut för XRay

XRay blir första tvååringen till start på Dannero på söndag där Chicago Jenny står inne för seger. Det kan behövas efter galopperna på Bergsåker under torsdagskvällen.

XRay blir första tvååringen till start på Dannero på söndag där Chicago Jenny står inne för seger. Det kan behövas efter galopperna på Bergsåker under torsdagskvällen.

XRay är en tjusig dam som gick 22,3 i kvalet på ett bra sätt. Hon har inte gått fortare sedan dess, men borde kunna gå några sekunder fortare än så i debuten. Nu stöter hon på en handfull tvååringar.

”Hon är mycket jobbad och är tidig. Hon är dock lite känslig i munnen och det finns en viss galopprisk från start. Annars är hon förnuftig, men inte så vässad så det kanske blir svårt att vinna. Vi får se hur det långt det räcker”, säger Tomas Pettersson.

Amina Hornline och Chicago Jenny går båda ut i ett försök i Norrlands stoserie. Jenny har en bra chans att nå spets och hålla den ända in i mål.

Amina som får Peter Eriksson i sulkyn står ensam på start. Hon har sex raka nollor i raden och har alltså haft svårt att få till det på senare tid. Senast blev det två galopper.

”Hon känns mycket bättre än resultaten, men det är klart att hon måste sköta sig innan man kan tro på någon mer framskjuten placering. Nu är det i alla fall bra förutsättningar för att hänga med till bra pengar.”

Chicago Jenny kom på mellanhand senast på Rättvik, men formen är på topp. Från springspår på tillägg bör hon kunna nå ledningen ganska snabbt.

”Den här gången tycker jag att motståndet ser ut som att jag ska försöka köra i spets. På förhand ser det ut som en vettig uppgift.”

Tre nya chanser, varav åtminstone två kan resultera i vinst. Det kan behövas efter debaclen på Bergsåker under torsdagkvällen.

Det började med att Make It Best inte satte en fot rätt i starten och slog på en rejäl galopp. Tomas var ikapp först efter ett varv och chansade sedan invändigt och fastnade på upploppet.

”Han var lugn i provstarterna, men när det blev allvar var det som förgjort. Sedan kändes han riktigt bra och var stark över mål.”

Mitt Hjärtas Frode kom iväg men galoperade efter 100 meter och sedan en gång till.

”Han är svår och förbryllar mig.”

Trans Atlantic hamnade sist från sitt usla startspår, när Tomas hängde på Peter Eriksson och Acriter i tredje spår på sista bortre långsidan blev det galopp.

”Jag tror att han hade lite för lång käk. Det gick våldsamt fort och han slog ihop. Men han kändes grym i loppet. Den här kommer vi att få mycket roligt med i höst.”