Debut för Zoccer Laban

Lunch i Bollnäs och middag på Bergsåker. Totalt ska nio av stallets hästar ut och röra sig på tävlingsovalen under fredagen. De riktigt heta segerchanserna är dock svåra att hitta. Oppoppopp och Loveletter har fått för dåliga spår, Zoccer Laban är ett osäkert kort i debuten och det är galopprisk för Torinos Cassano.

Lunch i Bollnäs och middag på Bergsåker. Totalt ska nio av stallets hästar ut och röra sig på tävlingsovalen under fredagen. De riktigt heta segerchanserna är dock svåra att hitta. Oppoppopp och Loveletter (bilden) har fått för dåliga spår, Zoccer Laban är ett osäkert kort i debuten och det är galopprisk för Torinos Cassano.

Oppoppopp var sig själv senast med en mersmakande andraplats som resultat. Nu möter han ganska hyggligt motstånd och har fått spår åtta bakom bilen.

”Det behövs lite tur härifrån även om formen är bra”, konstaterar Tomas Pettersson.

Om banan inte blir allt för hård kommer Oppoppopp att gå barfota fram.

Zoccer Laban har fått träna ganska hårt under de två månader han varit i träning i Runemo. Han har gått 21 som snabbast inför debuten och Tomas tror att det finns en del att hämta på tävlingsbanan:

”Han är lite egensinnig och kan bli skarp i jobben. Men det känns som en fin häst som det finns fart i. Spår åtta i volten är bra. Då får han en rygg att gå i. Sedan smyger vi med och ser hur långt det räcker.”

På Bollnäs ska också Höstbo Lukas, Chicago Max, Quelle och Quactus Frontline gå premielopp. Det ska inte vara några problem enligt Tomas som också ska kvala sin egen Tullamore Lee.

Efter Bollnäs blir det avfärd till Sundsvall med Loveletter och Torinos Cassano.

Loveletter spurtade bra senast på V75 utan att det räckte fram till pengar. Nu har hon spår elva bakom bilen och möter hårt motstånd.

”Vi smyger med och tar det hon kan få.”

Torinos Cassano galopperade senast från start och spår två i volten är också ganska vanskligt.

”Det finns en liten galopprisk. Han känns skaplig i jobben, men jag har svårt att bedöma motståndet.”