Debutvinst för Laban

Det blev en bra fredag. Vinst i debuten för Zoccer Laban på Bollnäs och en mersmakande andraplats för Torinos Cassano på Bergsåker. Premiehästarna skötte sig liksom kvalande Tullamore Lee. Loveletter ledsnade dock och Oppoppopp tog till galopp när han skulle backas ner.

Det blev en bra fredag. Vinst i debuten för Zoccer Laban (bilden) på Bollnäs och en mersmakande andraplats för Torinos Cassano på Bergsåker. Premiehästarna skötte sig liksom kvalande Tullamore Lee. Loveletter ledsnade dock och Oppoppopp tog till galopp när han skulle backas ner.

Zoccer Laban var duktig som höll sig på benen i första sväng när det galopperades friskt runt omkring honom. Sedan fick han ligga i andra ytter till upploppet då han gick ifrån till en säker seger. Laban gick 15,5 sista varvet.

”Han hade bra tryck över mål och var riktigt bra”, säger Tomas Pettersson.

Oppoppopp hoppade efter första sväng när Tomas försökte backe ner honom från tredje spår.

”Han tålde inte riktigt att jag brottades med honom, men gick bra sedan utan att bli bottnad. Det var ett olycksfall i arbetet.”

Quactus Frontline trampade på en sten i värmningen och blödde från strålen och måste strykas från premieloppet. Chicago Max, Höstbo Lukas och Quelle Frontline tog sina premier med lätthet. Tullamore Lee kvalade in på 20,1.

På Bergsåker blev det fel för Loveletter när Tomas tvingades ut i tredje spår och inte kom ner.

”Hon ledsnade och gav upp, men var bra i travet.”

Torinos Cassano tog ledningen och släppte, när Tomas drog urryckarna tog han i rejält över upploppet och fick en andraplats när tvåan över mål diskades för passgång.

”Det var fulla linor över mål. Han känns bättre och bättre.”