Dubbelseger på Bollnäs

M.T. Galilahi och Nica Frontline vann, Loveletter svek, men alla andra tog pengar med Le Cupoles tredjeplats som bäst. Det blev en hygglig dag för Stall Pettersson på Bollnäs eftermiddagstrav.

M.T. Galilahi (bilden) och Nica Frontline vann, Loveletter svek, men alla andra tog pengar med Le Cupoles tredjeplats som bäst. Det blev en hygglig dag för Stall Pettersson på Bollnäs eftermiddagstrav.

Editio är en hjälte som går bra till slut trots att aktionen inte stämmer. Nu räckte spurten ändå till en fjärdeplats.

”Vi får kolla upp honom. Han måste ha ont någonstans”, säger Tomas Pettersson.

Optimus Frontline fick dödens när Madelene Birberg inte fick ner honom i rygg ledaren. Sedan frälstes han till andra par utvändigt varvet kvar, men var trött på upploppet. I samma lärlingslopp spurtade Letter Writing bra för Åse Larsson, men hade för långt fram från de bakre regionerna och var till slut ute i femtespår. Det slutade med att Letter Writing blev femma och Optimus sexa.

”Letter Writing gick helt okey. Optimus är lite knepig att brottas med. Det var väl en normal insats.”

Le Cupole fick tidigt rygg ledaren över mastiga tre varv. Där liftade han med bra, men över upploppet visade sig det franska blodet starkast och Cupolen fick nöja sig med en bronspeng.

”Han gick skapligt. Det var nog lite långt. Han har lite till den rätta formen, men känns jättefin och är framförallt lugn. Han blir bättre. Nu var det okey, men inte mer.”

Dagens bästa chans Loveletter var rent ut sagt dålig. Från ledningen hela vägen vek hon ner sig totalt över upploppet, låt vara att det gick ganska fort.

”Det måste ha varit något som inte stod riktigt rätt till. Vi får kolla upp henne. Det var en stor besvikelse.”

Nica Frontline har hamnat i poängnöd och var ute i ett billigt punkt 21 lopp. Tomas körde på chans och hade tur hela vägen i ett rörigt lopp med tempoväxlingar och galopper. Det ändade i vinst på 15,6.

”Vi hade röta som kom igenom så bra. Men nu fick hon äntligen visa att hon kan. Även om motståndet inte var mycket att hurra för vann hon ändå lätt på en bra tid.”

M.T. Galilahi avslutade dagen på ett liknande sätt. Spets, rygg ledaren, som i sin tur släppte. Men sedan tur att komma ut i andra spår på sista långsidan och spurt till seger.

”Hon avgjorde ganska säkert.”