Dubbelseger på Gävle

Ajlexes Daylight och Le Cupole var tappra vid sina segrar på Gävle. Och det kunde ha varit en trippel. Tomas Pettersson grämde sig över Pasco Frontlines galopp i sista sväng i slagläge.

Ajlexes Daylight och Le Cupole (bilden) var tappra vid sina segrar på Gävle. Och det kunde ha varit en trippel. Tomas Pettersson grämde sig över Pasco Frontlines galopp i sista sväng i slagläge.

Pasco fick annars ett ganska bra lopp. Visserligen kunde han inte behålla ledningen från start utan fick först rygg ledaren sedan andra invändigt och sedan rygg ledaren igen efter att Tomas provat på att för överta ledningen. Sedan ut perfekt i andra spår 800 kvar och upp i segerstriden i sista sväng när galoppen kom.

”Jag vet inte varför han galopperade. Han är ju lite seg och man får köra på honom, men det var surt. Han brukar gå hela vägen och hade varit minst tvåa.”

Ajlexes Daylight, ”Tarzan”, fick en lugn start till fjärde par utvändigt. 1100 meter kvar styrde Tomas på i tredje och kom upp utanpå ledaren på sista bortre långsidan. I sista sväng var hade Tarzan kommandot och kom in på upploppet först, dock med favoriten Altai liftande i ryggen. Men Tarzan gled undan till en säker seger.

”Han kändes riktigt bra. Travet flöt bra, han är speciell, när han springer så här tror man inte att han kan galoppera. Han blev lite stum sista biten, men de andra var ännu tröttare. Det var skönt att han fick visa hur bra han är när det fungerar.”

Le Cupole visade att han kan vinna även från bakspår och dessutom på kortdistans. Från fjärde par utvändigt gick han med i rygg på Crowns Imperial och sedan ut i fjärde spår in på upploppet och stack nosen först efter en hård upploppsstrid.

”Han har en otrolig skalle. Idag var han lite trög och lös i magen, vilket han inte brukar vara. Men han kämpar ändå. Den här hästen har jag nästan aldrig varit besviken på.”

Efter dubbeln på Gävle fortsätter det med Nica Frontline på Bergsåker på fredag kväll och Loveletter på V75 på Åby på lördag. Om deras chanser kan ni läsa under nyheter.