Dude i fint lopp på Valla

Dude får vara med och trappa upp stämningen på Solvallas Elitloppshelg. Dude som var fin och vann sin debut går ut i Svensk Travsports treåringsserie på fredagseftermiddagen.

Dude får vara med och trappa upp stämningen på Solvallas Elitloppshelg. Dude som var fin och vann sin debut går ut i Svensk Travsports treåringsserie på fredagseftermiddagen.

”Han har tränat på bra efter debuten och borde ha gått fram med det loppet i kroppen. Loppet är svårbedömt, men jag tror att han kommer att göra bra ifrån sig”, säger Tomas Pettersson.

Ett aber kan vara spår fyra i volten. Dude är stor och tung och kan få svårt att komma iväg från det snäva utgångsläget.

”Han är stabil så jag tror att inte att han kommer att hoppa, men det kanske inte blir någon snabbstart. Det är bara att hoppas att vi får en hygglig position. Jag tror att han har ork så det räcker. Det ska bli kul att se var han står.”

Under onsdagkvällen gick Esprit Boko riktigt bra när hon blev trea i ett treåringslopp på Solvalla. Hon gick invändigt hela vägen och avancerade under ett sista varv som gick väldigt fort och höll bra till slut. ”Hon var bra.”

Det var däremot inte Oklahoma Broline som stumnade betänkligt till slut. Visserligen var hon med om en hård öppning där första 500 gick 13,5 och Tomas fick rygg på ledaren. Men sedan blev tempot betydligt beskedligare och det borde inte ha varit så tomt i tanken sista biten.

”Hon var seg och flåsade länge efter loppet. Det var något som inte stod rätt till. Vid sunda vätskor borde hon ha varit tvåa, trea.”