Duktiga treor på Gävle

Ajlexes Daylight och Le Cupole gick riktigt bra som treor, Zoccer Bakarn hängde med till en fjärdeplats, medan Titan Sensation galopperade bort sig från början på Gävles hypersnabba bana.

Ajlexes Daylight (bilden) och Le Cupole gick riktigt bra som treor, Zoccer Bakarn hängde med till en fjärdeplats, medan Titan Sensation galopperade bort sig från början på Gävles hypersnabba bana.

Men Tomas Pettersson vill vinna:

”Hästarna har gått bra. Det är bara så tjurigt att man ska ha oflyt och inte kan hamna lite bättre till med positionerna och vinna.”

Titan Sensation klöpp alltså i med galopp direkt i sin tävlingsdebut.

”Han var rulligt. Jag tror att han inte gillade det helstängda huvudlaget.”

Ajlexes Daylight kom iväg bra från sitt spår långt ut på vingen, men hamnade sedan i fjärde par utvändigt. Första 500 gick 10,6 och första varvet 11,8.  Sedan gick han på i spåren i sista sväng och spurtade absolut bäst över upploppet till en tredjeplats på 13,3. Loppet vanns av den lovande treåringen Fritiof Piraten som kördes av Kajsa Frick.

”Det var väldigt nära att vi fick rygg på Kajsa i första sväng. Hade vi fått det hade det blivit helt annorlunda. Jag säger inte att vi vunnit, men ”Tarzan” avslutade väldigt bra.”

Le Cupole fick dödens i starten, men efter lite körning kunde Tomas backa sig ner i rygg på ledaren. I sista sväng fick han dock backa sig loss innan Le Cupole levererade en bra spurt.

”Han tappade rytm när jag fick ta upp honom för att backa ut. Hade jag fått en smidig lucka hade det blivit helt annorlunda. Det var bara några decimeter ifrån.”

Zoccer Bakarn avslutade med komma snabbt iväg till dödens för att backas ner till andra par invändigt. Där hängde han med bra till en fjärdeplats när det blev körning. 17,1 i tredje starten är hyggligt.