Efter Valla kommer Gävle

En på det hela taget hygglig helg på Solvalla följs av Gävle på måndagskvällen där Alliss Wadd har en bra chans och där Adore Sutola går ut i monté igen och Kimbee Dream hoppas kunna samla poäng för större uppgifter.

Starterna under Kriteriehelgen visar att hästarna är i bra form. Mot ganska hårt motstånd blev det tredjeplatser för Front och Ella Pace,  Gossip´s Lord blev fyra och Viggo Frontline sexa. Tyvärr ställde galopper till det för Happy Celebration som hoppade i början och sedan fullföljde bra utan att Tomas Pettersson krävde något av henne och för Doyoucash Inn som galopperade bort en klar andraplats sista 50 på upploppet.

”Hästarna har gått bra. Det var riktigt surt med upploppsgaloppen. Han är väldig känslig”, säger Tomas på väg hem från Soklvalla.

Jenni H Åsberg vann lördagens första lopp i ett högt doterat montélopp med Per Linderoths Donners AM och på Gävle har hon chans att upprepa den bedriften med sin egen Adore Sutola som inte startat på ett tag. Han står bra inne i montéloppet, men möter ganska hårt motstånd och Jenni är nöjd om han gör ett bra lopp.

Alliss Wadd, som tjänat mycket pengar på kort tid i sommar, var sämre i den senaste starten efter en hård öppning i ledningen.

”Jag tror inte att hon är som bäst i ledningen men det fanns inte så många alternativ den gången. Hon har i alla fall tränat bra efter den urblåsningen och jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp igen och vara med i segerstriden om det stämmer. Vi borde kunna ta oss iväg felfritt från spår fem. Om banan på Gävle fortfarande är lös efter omläggningen blir det greppskor bak. Annars barfota runt om”, säger Tomas.

Kimbee Dream har galopperat i de senaste starterna och blev tvungen att gå ett kvallopp där han ”kändes jättefin” på 15,5 under sista varvet. Nu går han ut i ett comebacklopp för att tjäna en slant och nödvändiga poäng och borde ha en vettig chans om han sköter sig.