Elddop för unghästarna

Debut för Västerboflashlight och Mitt Hjärtas Tango och Flora i kval till kallblodskriteriet och kriteriestoet. Det är unghästarna som står i fokus de närmaste dagarna.

Debut för Västerboflashlight och Mitt Hjärtas Tango och Flora i kval till kallblodskriteriet och kriteriestoet. Det är unghästarna som står i fokus de närmaste dagarna.

Det börjar med Västerboflashlight som gör debut på Hagmyren i morgon i Norrlands tvååringselit. Hon gick bra i sin ensamhet i kvalet och har fått träna utan avbrott hela tiden efter inkörningen.

”Det ska bli roligt att komma igång. Här är det svårt att bedöma motståndet, men det är säkert några bra med. Det viktigaste är att hon fungerar och går felfritt, då kommer vi nog inte att göra bort oss”, säger Tomas Pettersson.

På måndag är det dags att åka till Dannero för uttagningar i de treåriga kallblodens största lopp. Mitt Hjärtas Tango har gått bra i de senaste starterna, vilket kan behövas när han möter de bästa i kullen.

”Det känns som om han börjat få upp farten och kan kanske gå till final, men bättre än trea, fyra är nog att önska för mycket. ”

Mitt Hjärtas Flora kan kanske också ta sig till final, men är med mest för att få upp tempot och få ökad hårdhet.

”Hon har hamnat långt ut på vingen och räcker nog inte mot de bästa, men pengar ska vi kunna få om hon håller sig i trav.”

På Bollnäs senast blev det en ny vinst för Make It Best efter ännu en spårsnål ritt av Jenni H Åsberg. Make It best kom fram fint invändigt och kunde gå ut och runda de tre konkurrenter som var kvar i sista sväng. Han gillar monté och har utvecklats rejält de senaste månaderna.

Ajlexes Samba Pati blev sexa i sin andra start efter några hinder på vägen. Ingalill Laday hoppade från start i samma lopp.