Elise på Solvalla ikväll

Ikväll kör Solvalla och Bergsåker tävlingar med spel på V86. Ajlexes Elise och My Gifted My är med på kupongen medan Kontur startar i ett montélopp tidigare under kvällen på Bergsåker.
På fredag väntar Östersund för Martinn och Bellis Frontline. På lördag kör Bollnäs stortrav med spel på V75 där Sara K.M.E är med. Nice Knight och One More Time startar i ramloppen.

Elise är med i ett ganska tufft fyraåringslopp för ston och har fått spår sex bakom bilen. Det kan bli svårt att vinna men Tomas Pettersson tror på en bra placering.

”Hon har haft lite svårt att komma igång efter sitt tävlingsuppehåll i maj, men har verkat på rätt väg i de senaste två starterna. Hon känns fin så vi tror på en fin insats.”

Elise körs av Magnus A Djuse eftersom Tomas valde att åka till Bergsåker där han har en rad uppsittningar.

Först ut där är Kontur som dock startar i ett montélopp och rids av Jenni H Åsberg. Kontur har inte riktigt rosat marknaden, men var bra efter galopp senast. Han var lite seg när han debuterade i monté.

”Men vi har trimmat lite mer travridning och tror på en bättre prestation den här gången. Det blir skor på och helstängt huvudlag.”

My Gifted My placerar sig för det mesta, men vinner sällan. Nu har han och Tomas en ganska tuff uppgift från 20 meters tillägg.

”Vi kör för att få pengar och han selas ut som vanligt.”

På fredag är Martinn med i ett treårings lopp i Östersund med enbart åtta hästar. Han har spår tre i startvolten och bör kunna komma iväg felfritt.

”Det är det som gäller i första hand, att han ska trav och tjäna lite pengar. Han har inte fått upp farten ännu.”

Då är förväntningarna lite högre ställda på Bellis som var bra i fredags när hon avslutade snabbt. Från springspår i tilläggsvolten bör hon få en fin start.

”Hon står bra inne, men har varit osäker i volt senaste gångerna, men nu är spåret bra och går hon felfritt är hon med i segerstriden.”

Nice Knight är först ut på lördag på Bollnäs. Han har gjort bra lopp på slutet och har fått ett bra spår bakom bilen.

”Motståndet är lite tuffare nu, men han ta en bra placering. Vi kommer att köra barfota runt om och kanske provar vi en jänkarvagn för första gången.”

Sara K.M.E. går ut i den riktiga hetluften i ett försök i Klass 2. Hon har fått spår fem över kortdistans Hon ströks senast eftersom hon var lite tjock i ett ben. Det gick dock över snabbt och hon har tränat som vanligt.

”Hon har utvecklats fint. Men det är tufft emot så vi får se hur långt det räcker. Det blir barfota bak och kanske jänkarvagn.”

One More Time har gått skapligt i de senaste starterna och tränar bra.

”Han kan betydligt mer än vad han visat i loppen. Tufft motstånd nu men skärper han till sig lite ska han hänga med bra här också. Det blir en Murphybländare på vänster sida den här gången”, säger Tomas Pettersson