Elise ute efter femte raka

Solvalla imorgon där Ajlexes Elise och G.G. Ojjdo har hyggliga chanser. På tisdag väntar Rättvik för Whynot Me och One More Time och sedan Bergsåker där Matadoren Eme kanske prövar att gå i spets.

Elise står perfekt inne i ett stolopp på Solvalla. Hon vann på Solvalla så sent som för en dryg vecka sedan. Nu är det voltstart och Tomas Pettersson ska lotsa iväg Elise från knepiga spår fyra.

”Det kanske kan bli lite tätt mellan starterna, men hon har ätit bra och är pigg och glad så det ska nog inte vara någon fara. Spåret är ingen höjdare, men hon har blivit stabilare för varje start så jag tror att det ska gå bra. Kliver hon iväg felfritt bör hon vara bland de tre första.”

G.G. Ojjdo startar i Centaurs lopp med hela 100 000 kronor i förstapris. Från spår tre i startvolten borde han komma iväg bra och få ett bra lopp. Långdistans är en fördel.

”Han är i klart bättre form än vad som framgår av resultraden i programmet. Han var jätteduktig senast och håller han sig bara i trav ska vi kunna vara trea, fyra”, säger Tomas.

På tisdag kör Rättvik lunchtrav och Whynot Me ska prova från tillägg med sulky efter att varit med i monté i de senaste starterna.

”Han har gått jämna och bra lopp. Bakspår på 20 kan nog vara ganska bra så att han får smyga igång i lugn och ro. Men han är mer än platsaspirant än en vinnartyp.”

One More Time galopperade i debuten på Solvalla, men gick bra sedan till en sjätteplats. Nu provar Tomas honom i ett nytt treåringslopp. Den här gången från springspår i volten.

”Vi har tyngt ner honom lite och jag tror att han ska gå felfritt. Det ser ut att vara några fina treåringar med. Men han är också rätt så bra. Går han felfritt bör vi ta en bra placering.”

Direkt efter loppet på Rättvik kastar sig Tomas in i bilen och kör upp till Sundsvall och Bergsåker där Matadoren Eme har fått spår ett i startvolten över medeldistans. Matadoren har gjort två starter för Tomas med en första och en andraplats som resultat.

”Han har varit fin så här långt. Efter den senaste starten blev han lite snorig, men verkar frisk nu och det kommer säkert att gå bra. Om han håller sig lugn kan det hända att jag provar att köra i ledningen. Jag tycker att han borde ha en liten chans att vinna.”