Elitsloppshelg med Pam och Etoile

Det drar ihop sig mot Elitloppshelg och Ajlexes Etoile är med i upptakten på fredag. Pam Frontline går ut i hetluften på lördag. Men först ska Quality och Quincy Frontline mötas på Bergsåker under torsdagen. Och i tisdags sänkte Höstbopetra rekordet med tre sekunder i första loppet i tränarregi Tomas Pettersson.

Det drar ihop sig mot Elitloppshelg och Ajlexes Etoile är med i upptakten på fredag. Pam Frontline (bilden) går ut i hetluften på lördag. Men först ska Quality och Quincy Frontline mötas på Bergsåker under torsdagen. Och i tisdags sänkte  Höstbopetra rekordet med tre sekunder i första loppet i tränarregi Tomas Pettersson.

Quality Frontline hoppade senast och får nu gå med lite lättare balans för att bli lite rappare i steget. Quincy Frontline galopperade också när Tomas tog upp honom sedan han tagit spets från springspår. Där är receptet för att få honom stabilare det motsatta, det blir lite tyngre skor den här gången.

Jan-Olov Åberg kör Quality och Tomas Quincy. Båda har fått bra utgångslägen och Tomas tror mest på Quincy.

”Båda känns bra i träningen. För Quality är det i första hand att få pengar som gäller. Quincy bör kunna vara med och fightas bland de tre första om han sköter sig. Han kan öppna bra från springspår.”

Ajlexes Etoile går ut i ett treåringslopp på Solvalla. Han har gjort två starter och fick en rejäl genomkörare som tvåa senast. Ett lopp som han verkar ha tagit bra:

”Han känns bara fin och borde gå framåt för varje lopp. Spår tio kan bli ganska bra i ett fält med jämngoda konkurrenter på papperet. Det är alltid svårt att bedöma chanserna i sådana här lopp. Men det är en fin häst som är på väg uppåt.”

Stridsvagnen Pam Frontline är i toppform. Segern senast var överlägsen och hon har visat att hon kan öppna rejält. Nu går hon ut i ett fyraåringslopp för ston som är ett riktigt getingbo.

”Jag tror att hon kan göra ett riktigt bra lopp och komma förbi ganska många i starten. Det är tufft emot, men jag tror att hon kan vara på prispallen.”

Nordsvenska Höstbopetras stalldebut i tisdags på Bollnäs blev godkänd. Efter en snäll resa blev Petra fyra och höll farten bra över mål med sänkt rekordtid med tre sekunder.