En riktigt kul kväll…

Succé för Stall Stora Hälla med en fin seger för Alexes Daylight och en mersmakande andraplats för Banker Brodde. Alla Stall Petterssons tjänade pengar på Gävles lunchtrav och Rättviks kvällsövning. Och alla hästarna visade bra form.

”Det var en kanonkväll för min del”, sumerar Tomas Pettersson.

Det började med att Editio bärgade en tredjeplats efter att ha fått gå först i tredje spår 600 kvar.

”Han gick bra in i mål och visade att formen håller i sig.”

Olivia Frontline fick sista pengarna trots ännu en startgalopp.

”Vi får nog leta autolopp åt henne. Tyvärr blir de lite hetsiga hästarna förstörda av att ha gått många lopp med bilstart. De har svårt att hålla sig i trav när det är voltstart.”

På kvällen var däremot Ajlexes Daylight oväntat stabil från volten. Trots att Tomas orsakade en omstart och var tvungen att hålla i lite extra i omstarten travade han iväg stabilt och kom snabbt upp i rygg på ledaren. När det blev diverse galopper i första sväng gick ”Tarzan” fram och 1400 kvar styrde Tomas mot spets. Sedan höll han ett ganska hårt tempo och vann säkert på 16,1.

”Han var jättefin hela dagen. Det känns som om han är på rätt väg och jag ville inte hålla för hårt i honom. Det är bättre att han får tuffa på i sitt eget tempo.”

Chicago Aron och Emelie Mårtensson fastnade i lärlingsloppet, men när Aron fick fritt på upploppet gick han bra till en sjätteplats.

”Hon hade lite otur igen. Det fylldes på för tidigt bakifrån för att Emelie skulle styra ut. Men han sköt till bra över upploppet och visade att formen är fortsatt bra. Är han fräsch efter det här loppet satsar vi mot Midsommartravet på Rättvik.”

Letter Writing höll rygg på favoriten Quantum Winner som spetsade, men som tyvärr tröttnade på upploppet. Med hinder på vägen fick Letter Writing ett femtepris.

”Det var synd, hon höll farten bra och hade varit längre fram annars.”

Loveletter hade också otur, rygg ledaren blev tredje invändigt när Charlotte Stone kom farande till ledningen. Sedan blev det väldigt trångt på slutet och Loveletter kom precis utanför en platsplacering.

”Vi blev trängda, men hon var frisk i mål och håller fortsatt bra form.”

Banker Brodde slutligen kom fint iväg och brydde sig inte om galopper runt omkring. Tomas hade bestämt sig för att köra snällt och låg i tredje invändigt innan han kom ut i sista sväng och Banker leverade en spurt av bästa märke till en andraplats på 17,6.

”Det var skönt att han gick så bra till slut. Jag ville inte att han skulle behöva gå i dödens idag också.”