Fall framåt för Cubano

Ajlexes Cubano var klart piggare än tidigare, men rullig så det gick på nålar till en sjätteplats. Morbror Ajlexes Daylight (Tarzan) hade omöjligt utgångsläge och blev oplacerad trots 13,4 och 12,8 sista varvet på Hagmyren.

Ajlexes Cubano var klart piggare än tidigare, men rullig så det gick på nålar till en sjätteplats. Morbror Ajlexes Daylight (Tarzan) hade omöjligt utgångsläge och blev oplacerad trots 13,4 och 12,8 sista varvet på Hagmyren.

”Även om det inte blev så stor utdelning så tycker jag att hästarna gick hyggligt”, säger Tomas Pettersson som tyckte att det var synd att Cubano blev kraftigt störd av en hejdlöst galopperande häst som Tomas var tvungen att släppa ut för att det inte skulle bli en kollision. Där tappade Cubano några längder. Annars kan hända att han varit några placeringar längre fram.

Att så väl Make It Best som Cubano inte fått travet att stämma riktigt de senaste dagarna kan bero på att treåringarna helt enkelt tränat för hårt. De kan vara så att de är ömma i lederna och behöver en översyn.

”De är vältränade, det kan jag garantera. Men det kan ha blivit lite för mycket. Vi får böja lite och se om de behöver en uppfräschning och lite vila innan nästa start.”

Gamlingen Tarzan har inga problem med fräschören. Han var riktigt laddad när han kom tillbaka efter lite vila.

Ajlexes Cubano