Felfri seger-Tango

Felfri ska Mitt Hjärtas Tango vara med i segerstriden på Rättvik. Förväntningarna på Mitt Hjärtas Flora och M.T. Khila är inte riktigt lika stora.

Felfri ska Mitt Hjärtas Tango vara med i segerstriden på Rättvik. Förväntningarna på Mitt Hjärtas Flora och M.T. Khila är inte riktigt lika stora.

Mitt Hjärtas Flora skötte sig bra i sin första start och blev med lite tur tvåa. Tomas Pettersson är osäker på hur långt det kan räcka nu:

”Hon höll sig ju benen i första starten, men hon är inte riktigt att lita. Hon visade dock fart och en bra inställning senast. Vi får se hur långt det kan räcka nu.”

Mitt Hjärtas Tango är en herre som det finns vissa förväntningar på för framtiden. Han var dock dålig i senaste starten och fick ta det lugnt efter den. Sedan har han känts bra i träningen och Tomas är ganska optimistisk nu, även om Tango möter äldre hästar den här gången.

”Det är inte alldeles lätt att matcha de här hästarna. Men går han bara felfritt hoppas jag att vi ska vara med i segerstriden.”

För rikshästen M.T. Khila gäller just att trava felfritt i första hand. I de två senaste starterna har det blivit galopp.

”På det sättet är väl inte fjärdespår optimalt. Men hon är inte osäker egentligen så jag hoppas att det ska fungera. Farten är det inget fel på. Jag körde 15 ett varv efter galoppen senast. Får hon bara starta på och sköta sig så kommer resultaten också att komma.”

Efter en motig vår har det också börja lossna för stallet. Visserligen hoppade Höstbouffe över mål som tvåa på Bergsäker. Men Make It Best vann en fin montéseger och Romeo Frontline var femma i samma lopp.