Fem segerchanser före jul

Det drar ihop sig till ännu ett intressant veckoslut med fem mycket dugliga chanser innan julafton. Zoccer Laban och Editio på Gävles torsdagstrav har hyggliga chanser, särskilt Zoccer Laban. Dan före dan har Kimbee Star, Ajlexes Daylight och Le Cupole (V75) goda möjligheter att tjäna bra pengar. Tomas Petterssons valacker kan vara på segertåg.

Det drar ihop sig till ännu ett intressant veckoslut med fem mycket dugliga chanser innan julafton. Zoccer Laban (bilden) och Editio på Gävles torsdagstrav har hyggliga chanser, särskilt Zoccer Laban. Dan före dan har Kimbee Star, Ajlexes Daylight och Le Cupole (V75) goda möjligheter att tjäna bra pengar. Tomas Petterssons valacker kan vara på segertåg.

Zoccer Laban slog ihop och hoppade från start senast.

”Ett olycksfall i arbetet. Han har känts bra efter det och borde göra ett bra lopp. Spår två ska inte vara några problem. Det ser bra ut”, säger Tomas Pettersson.

Editio har fått vila några veckor, men det beror inte på några problem. Det har bara inte funnits passande lopp. Att det blivit lite mellanrum mellan starterna borde passa den lite sköre Editio bra.

”Han känns bra i träningsjobben, men man vet aldrig hur han håller ihop aktionen. Från bakspår kan det bli svårt att vinna, men fungerar han har en väldigt bra kapacitet.”

Detta om Gävles torsdagstrav. På fredag kör Bergsåker en extra v75-omgång som uppesittarkväll dan före julafton. Tomas kör i tre av V75-avdelningarna och den egentränade Le Cupole är en riktigt bra chans att bärja en V75 seger i slutet av året. Det kan i för sig bli svårt att nå ledningen från sjättespår bakom bilen, men Le Cupole är omvittnat startsnabb och kan få ett bra läge. Sedan går han alltid bra till slut.

”Det är några bra emot, men han verkar må bra och ingen är omöjlig att slå. Det beror på hur han kommer till i loppet.”

Le Cupole gick jobb i måndags med Ajlexes Daylight (”Tarzan”) som liksom Le Cupole vann på Gävle förra torsdagen. Båda gick lugn motion under onsdagen och laddas nu för Bergsåker. ”Tarzan” står med tillägg och möter några bra hästar.

”Han gick bra senast och känns han bara okey är han inte helt borta.”

Men först ut på Bergsåker är Kimbee Star som Tomas Pettersson har vissa förhoppningar på:

”Senast var han bra som trea ute i spåren. Han hade helt klart gått framåt då med ett lopp i kroppen i vår träning. Han känns bättre och bättre i jobben och jag är ganska säker på att han kommer att göra ett bra lopp. Motståndet ser rätt så lämpligt ut så det kan gå riktigt bra.”

Optimistiska tongångar alltså:

”Ja, det ser riktigt roligt ut på förhand, både torsdag och fredag.”

Dock finns frågetecken för banunderlaget.Det bästa är om kylan håller i sig.

”Jag har inget emot att köra med brodd. Det är mina hästar vana vid.”

Men blir det milt igen kan det bli problem. Dock knappast på Gävle som alltid brukar ha en bra bana, men Bergsåker är en rysare vid plusgrader och regn.

”Le Cupole springer på vad som helst. Men både Kimbee Star och Ajlexes Daylight är klart missgynnade om det blir väldigt löst.”