Fem till start på Bollnäs stortrav

Avlöningshelg är lika med en extra V75-omgång för ATG. Den här söndagen är det Bollnäs som fått äran att köra loppen. Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg har fem till start: Kimbee Dream, Whynot Me, Kimbee Crown samt Kronbruden och Make My Day som möts i sista loppet.

Tävlingarna inleds med monté där Jenni ska rida Kimbee Dream som gått bra tidigare under sadel. Nu har han varit lite seg i några starter, men tränar bra och formen borde vara uppåtgående.

”Han har trivts med monté även om det blivit någon galopp. Men så länge han inte visat riktig form får vi nog ligga lågt med segerfunderingarna”, säger Tomas.

Whynot Me slipper voltstart på i V75ans femte avdelning. Men har istället fått spår elva bakom bilen.

”Han bör gå felfritt den här gången. Men även om han utvecklats bra har jag svårt att tro att han ska ha med segerstriden att göra från det här läget och med det motstånd som bjuds.”

Kimbee Crown, som gör debut i Tomas tränarregi har också haft otur i spårlottningen och startar längst bak och längst ut bakom bilen i det långlopp som utgör V75-avslutningen.

”Han var fin när han kom in i träning från Timo Nurmos och har tuffat på i backen, men inte gått i något snabbjobb. Han är alltså inte vässad och det här blir ett test för oss. Han är visat kapacitet förut och jag tror att han kan springa med brodd. Men från det här läget ligger jag lågt.”

Dagen avslutas med att Kronbruden och Make My Day möts från tillägg i ett lopp med bara en häst på start. Kronbruden har fått springspår och Make My Day vanskliga fjärdespår, men har nog ändå bäst chans med Jenni i sulkyn.

”Hon har gått några skapliga lopp och är bra i ordning och borde duga en bit. Kronbruden är knepigare, hon tränar bra men har diffus form. Vi får se om hon kan hitta stilen. Vi provar norskt huvudlag för första gången nu”, säger Tomas Pettersson.