Fidusar på Romme och Hagmyren

Romme måndag och Hagmyren tisdag. Stallet går ut med sex halvchanser. Först ut är Chicago Tuva som skötte sig bra senast, men väntar på en mer framskjuten placering.

Romme måndag och Hagmyren tisdag. Stallet går ut med sex halvchanser. Först ut är Chicago Tuva som skötte sig bra senast, men väntar på en mer framskjuten placering.

Nu har hon begåvats med spår tolv i volten och behöver en del tur med positionerna för att ha en chans att vara med på prispallen. Tomas Pettersson tror att hon kommer att utvecklas och bli en hygglig häst om hon får starta på.

”Hon har känts okey efter det förra loppet, nu är ju läget dåligt och det ser ut att vara någon bra med. Men en hygglig slant ska hon kunna få.”

Rock Lobster Tail har inte varit i träning så länge och gör nu stalldebut i ett punkt 21-lopp där han står ganska tufft inne.

”Han har tränat på ganska hyggligt. Jag hoppas att han sköter sig och gör en positiv insats. Det är på den nivån som förväntningarna får ligga än så länge.”

På Hagmyren gör Éssis Lille Alfred comeback efter att ha blivit behandlad. Han har tränat bra, men fjärdespår på kortlopp är inget önskeläge.

”Jag hoppas att han sköter sig, men de som står på tillägg kan nog bli svåra att bemästra.”

Roscoe Frontline är en strulputte som har haft svårt att sätta fötterna rätt. Nu har  han gått några banjobb i 20-tempo utan strul.

”Jag tror att han kommer att gå felfritt nu, men han är nog ingen vinnare. Han är inte helt talanglös men lite för entaktad för att jag ska tro att han kan vara med och göra upp om segern.”

Googla Sutola var blek i comebacken senast, vilket kan ha berott på halsproblem. Hon känns fräsch och fin i träningen och borde ha gått upp i form med det förra loppet i kroppen.

”Jag tror nog att hon ska räcka en bit i det här gänget, frågan är hur långt.”

M.T. Gerrard var inte alls nöjd med banan senast och travade dåligt. Sedan fick han en smäll i hagen och har inte startat på ett tag. Inför comebacken har han tränat som vanligt.

”Bara underlaget passar honom så tror jag att han säkert kommer att göra ett hyggligt lopp och vara med i segerstriden.”

Under söndagseftermiddagen på Gävle saknades den rätta udden i hästarna. Höstbouffe blev tvåa i monté efter Svall Conrad som håller toppform, XRay blev femma efter att ha lett hela vägen och Romeo Frontline blev fyra efter ett bra lopp.

”Jag tycker nog att alla tre kunde ha gått bättre. Uffe har varit bättre, XRay springer och väntar på de andra och tar inte riktigt tag i grejorna, travet stämmer bra men vi får kolla om det kan vara något annat fel och Romeo kunde inte vara med riktigt till slut, trots en fin resa.”