Fin seger för Oklahoma

Oklahoma Broline vann en fin årgångsseger på Bergsåker efter lite tur i sista sväng. Ledaren galopperade och Tomas Pettersson kunde köra rakt fram. ”Hon höll undan säkert och var fin.”

Oklahoma Broline vann en fin årgångsseger på Bergsåker efter lite tur  i sista sväng. Ledaren galopperade och Tomas Pettersson kunde köra rakt fram. ”Hon höll undan säkert och var fin.”

Esprit Boko blev trea efter ett liknande lopp. ”Hon hade väl inte så mycket kvar, men skötte sig bra.”

Esprit Boko har varit lite yr i träningen, men säkerheten själv när hon börjat tävla. Med Maya Gold är det precis tvärtom, inte en fot fel i träningen och så galopp i de båda första starterna. På Gävles lördagstrav blev det galopp direkt och så var den dagen förstörd för Maya.

Ajlexes Daylight (Tarzan) var sig inte alls lik och blev sist när han inte kunde hänga med alls till slut. ”Han var pigg i värmningen, men inte sig själv i loppet. Han måste ha varit sjuk.”

Queen Frontline blev fyra, men Tomas är inte nöjd: ”Hon var inte bra, hon borde ha blivit tvåa med det lopp hon fick.”

På tisdag väntar Rättvik och lunchtrav och hyggliga chanser om hästarna tar sig iväg felfritt från volten. Ajlexes Cubano var knepig senast i voltstart och har nu fått spår två som kan vara lite snävt. Kommer han bara iväg felfritt kan det gå bra. Det är första gången på långdistans vilket borde passa och de senaste starterna har han varit piggare än tidigare.

”Jag tycker att formen är bra och att han har utvecklats. Håller han sig bara i trav från början bör han kunna vara med där framme.”  

Quentin Frontline har haft svårt att gå felfritt ett helt lopp. Nu blir det lite tyngre balans och håller han sig i trav så borde även han ha en chans.

”Jag tycker att han har utvecklats och borde kunna hävda sig i det här sällskapet om han sköter sig.”

Make It Best har också gjort några hyggliga starter och borde kunna vara långt fram.

”Han är fin i träningen och ska kunna vara på plats om han fungerar.”