Fina treåringar avslutar hygglig vecka

Maya Gold och Jeppas Olivia debuterar och Dude kvalar på Bollnäs söndagstrav. Det är tre fina treåringar som avslutar en vecka med seger för Tiguan, andraplatser för Ajlexes Daylight och Romeo Frontline, fjärdeplatser för Ajlexes Cubano och Make It Best, en femteplats för Queen Frontline, en sjätteplats för Adore Sutola och en åttondeplats för Rizzo Frontline. Bara Pasco Frontline och Roscoe Frontline blev utan pengar.

Maya Gold och Jeppas Olivia debuterar och Dude kvalar på Bollnäs söndagstrav. Det är tre fina treåringar som avslutar en vecka med seger för Tiguan, andraplatser för Ajlexes Daylight och Romeo Frontline, fjärdeplatser för Ajlexes Cubano och Make It Best, en femteplats för Queen Frontline, en sjätteplats för Adore Sutola och en åttondeplats för Rizzo Frontline. Bara Pasco Frontline och  Roscoe Frontline blev utan pengar.

Maya Gold kvalade på ett bra sätt och går nu ut i ett treåringslopp. Som vanligt är det vanskligt att bedöma motståndet i början av karriären och man vet heller aldrig riktigt var debutanten står förrän det blir allvar. Men Tomas Pettersson tror dock att det ska gå bra.

”Som hon tränar borde hon kunna göra ett bra lopp. Hon har utvecklats mycket i vinter.”

Samma sak gäller Jeppas Olivia som hoppade i kvalet i höstas, men nu skött sig bra i ett antal banjobb där de snabbaste gått i 20-tempo.

”Hon har lite humör, men använder hon det på rätt sätt så är det inte en så tokig häst. Jag tycker att våra treåringar kommer ut väl förberedda. Men det är svårt att bedöma hur långt det räcker.”

Dude är ännu lite slapp i kroppen, men skärper troligen till sig när han får hästar runt sig i kvalloppet.

Veckan inleddes med en stor besvikelse i måndags på Romme. Pasco Frontline var dålig och kunde ingenting i sitt lopp. Förklaringen var en kraftig halsinfektion.  Make It Best gick skapligt, men inte mer i sin comeback.

På Gävle debuterade Adore Sutola godkänt i vad som visade sig vara ett ganska tufft treåringslopp.

”Han hängde på en töm och var inte riktigt körbar, men det kommer att bli en bra häst framöver.”

Romeo Frontline gick sitt bästa lopp hittills och spurtade storstilat till en andraplats på 14,3. Visserligen på Gävles magnifika bana och över kort distans och med bilstart. Men det förringar inte att det var en rejäl rekordsänkning.

”Han var riktigt fin, fortsätter han så här överträffar han mina förväntningar”, säger Tomas Pettersson.

Queen Frontline avslutade också storstilat i lärlingsloppet efter att ha hamnat ute i spåren och backats sist.

Ajlexes Daylight (Tarzan) kostade på sig en kort galopp i starten och hamnade sist, gick på i tredjespår 900 kvar och ut i fjärde genom sista sväng och hann så när fram till seger.

”Han var jättefin, jag var tvungen att ta upp lite i sista sväng, annars hade vi nog vunnit. Han har kanonform just nu.”

Ajlexes Cubano slog på en rejäl galopp från början och hamnade sist. Avslutningen var bra, ett klart fall framåt.

”Han var lite för laddad från start, det är lite nerv i honom. Sedan gick han med full fart över mål. Jag var riktigt nöjd med honom.”

Tiguan spetsade från start och vann sedan lätt.

”Jag fick bestämma i ledningen och han vann med tussarna kvar. Han var fin.”

Roscoe Frontline hoppade direkt och sedan var den dagen förstörd för hans del. Rizzo Frontline hoppade också i starten efter en massa omstarter i breddloppet och travade inte riktigt bra. Han blev sämre för varje omstart enligt Ulf Persson som körde.