Flowstarter fredagens bästa chans

En fulladdad fredag väntar med lunch på Hagmyren och middag på Bergåker. Bäst chans tror Tomas att Flowstarter G har som är sist ut under kvällen i Sundsvall.

En fulladdad fredag väntar med lunch på Hagmyren och middag på Bergåker. Bäst chans tror Tomas att Flowstarter G har som är sist ut under kvällen i Sundsvall.

Först ut på myren norr om Hudiksvall är Loveletter som egentligen skulle starta i ett stolopp. Men efter klantigheter vid anmälan blev loppet plötsligt öppet för alla. Loveletter står bra inne och har bra form. Spår åtta med volt innebär att hon måste ha lite tur, men har hon det finns chansen.

”Klaffar det lite bör hon vara med i striden. Det är klart att hon är lite utelämnad från det här läget, men får hon ett bra lopp kan hon spurta bra”, säger Tomas Pettersson.

Editio vann över långdistans på ett mycket bra sätt senast. Nu är det långt igen och han står bra inne, men förutsättningarna lite annorlunda från tillägg. Editio måste alltså gå bakifrån och är inte helt travsäker i voltstart, spår fem kan bli knepigt.

”Senast travade han riktigt bra för att vara han. Efter det har han bara tränat lugnt. Håller han sig på benen och aktionen flyter på lika bra igen då har han en skaplig chans igen.”

VästerboMissSophie är treåringen som har tagit pengar i alla sina starter, men som hittills inte varit på bland de tre första på plats. Möjligen är det dags nu. Motståndet ser i alla fall inte allt för blodigt ut. MissSophie har fått en andhämtningspaus med mycket ridträning. Hon har gått ett snabbjobb i 19-tempo och verkar pigg och glad. Hon ska dessutom gå barfota runt om för första gången.

”Hon har fått ett bra läge och jag tycker att det borde släppa till för henne snart. Jag hoppas att det kan bli hennes första platsplacering.”

På Bergsåker startar Pasco Frontline och Conrads Cecilia i samma lopp E3-Bonus lopp. Tomas som deläger Pasco måste köra honom, medan Jan-Olov Åberg som rattat Cecilia framgångsrikt förut får chansen igen.

Pasco har inte varit riktigt bra på slutet och har nu fått hårdare träning. Han har varit inne på Bollnästravet och gått snabbjobb i 19-tempo. Senast körde också Tomas väl offensivt med honom och avancerade till dödens

”Jag hoppas att han ska visa lite bättre takter och att jag kan köra lite mer med insidan av huvudet.”

Cecilia är på väg upp i form och gick bra senast på Gävle. Men från spår tolv krävs det mycket tur.

”Hon borde bli bättre och bättre, men från det här läget är hon utelämnad till vad som händer i loppet.”

Flowstarter G har fått vila ett tag och blivit behandlad. Hon har laddats för det här stoloppet ett tag och har fått kanonläge bakom bilen.

”Hon är väl förberedd och det ser intressant ut. På förhand tycker jag att hon är fredagens bästa chans.”

Flowstarter kommer att gå med skor den här gången.