Försiktiga upplägg på Bergsåker och Bollnäs

Inga-Lill Laday på Bergsåker onsdag kväll och Shaded samt Adore Sutola på Bollnäs torsdag lunch. Alla tre kommer att få snälla lopp och Tomas Pettersson vet inte hur långt det kan räcka till slut.

Inga-Lill Laday på Bergsåker onsdag kväll och Shaded samt Adore Sutola på Bollnäs torsdag lunch. Alla tre kommer att få snälla lopp och Tomas Pettersson vet inte hur långt det kan räcka till slut.

Inga-Lill går ut i ett treåringslopp med bra prispengar. Hon har fått spår ett i volten, vilket kan vara en förutsättning för felfri avgång. Hon har haft problem att sätta fötterna rätt i voltstart tidigare.

”Jag hoppas vi kan komma iväg felfritt och få ett bra läge. Hon har gått skapligt i sina senaste starter, men inte startat på ett tag nu. Jag kommer att köra snällt”, säger Tomas.

Samma recept gäller för Shaded och Adore Sutola. Shaded har placerat sig i varje gång när han väl kom igång och började starta, Nu har han haft ett tävlingsuppehåll på fem veckor. Han har tränat på och gått upp lite i vikt och verkar trivas med tillvaron. Nu är det kanonläge med spår fyra bakom bilen på kortdistans. Adore har inte startat sedan i september, utan fått en rejäl träningsperiod. Nu står han med tillägg i ett lärlingslopp över lång distans. Zandra Karisma kör.

”Det kan hända att det saknas lite tempo i båda. Båda kommer att få snälla lopp. ”

I de senaste starterna höll sig Taco Frontline på benen i stalldebuten och blev sjua. She´s Racy blev fyra efter en invändig resa, medan Höstbouffe för ovanlighetens skull blev utan pengar efter galopp.