Fredag på Valla och Gävle

Fredagens bästa chans är nog Höstbouffe. Först gäller lunchtrav på Solvalla sedan kvällen på Gävletravet. Xray och She´s Racy har fått dåliga lägen på Valla och får svårt att vinna. På Gävle ser det bättre ut för Mitt Hjärtas Jenta, Make It Best och Höstbouffe, medan Adore Sutola fått ett hopplöst läge.

Fredagens bästa chans är nog Höstbouffe. Först gäller  lunchtrav på Solvalla sedan kvällen på Gävletravet. Xray och She´s Racy har fått dåliga lägen på Valla och får svårt att vinna. På Gävle ser det bättre ut för Mitt Hjärtas Jenta, Make It Best och Höstbouffe, medan Adore  Sutola fått ett hopplöst läge.

Xray är först ut men Tomas Pettersson har inga större förhoppningar.

Från det här läget blir det svårt att komma till.”

She´s Racy har fått läge långt ut på vingen bakom bilen.

”Nej, hon är knappast någon vinnare.”

Tomas tänker ändå åka till Solvalla och starta från hopplösa lägen. Många stryker av någon påhittad anledning när de ser startlistan.

”Vi åker, men det vore väl på tiden att Svensk Travsport får ändan ur vagnen och genomför att man ska kunna anmäla med spårförbehåll som de lovat ganska länge nu.”

På Gävle ser det bättre ut.

Mitt Hjärtas Jenta fick springspår och har tränat bra.

”Hon bör kunna vara en bit fram om det inte döljer sig några underdjur i  startlistan”

Make It Best har fått spåret längst in i andra ledet bakom bilen. Det lär bli en invändig resa igen. Han behöver också köras lite på chans för att kunna vara med i slutstriden. Men Tomas har vissa förhoppningar:

”Han ser fin ut och tränar bra. Jag tycker att han är lite av en underdog i det här loppet.”

Höstbouffe får åter gå ut i monté där han trivs bäst. I sadeln sitter som vanligt Jenni H Åsberg. De Senaste sulkyloppen har visar att formen är intakt och hans segerchanser avgörs av om en av konkurrenterna är på tårna eller inte.

”Odin Tabac står 40 meter efter och vinner om han är i toppform. Men senast slog Uffe honom och det kan väl hända igen.”

Adore Sutola känns fin men har ännu inte fått upp det rätta trycket och behöver några lopp innan toppformen infinner sig. Från spår tolv blir det svårt att vinna.

Onsdagstävlingarna på Bollnäs blev inte vad Tomas hoppat. Plustecknen var Quentin Frontline som spurtade bra till en tredjeplats och Ajlexes Samba Pati som klararde kvalet bra efter att ha fått springa helt ensam. Det fick morbror Ajlexes Daylight också göra i montékvalet, men där blev det fel tempobedömning  och det gick för sakta för att bli godkänd. Chicago Tuva klarade inte av att försvara ledningen in i mål trots ett lämpligt lopp, nu väntar hårdträning i backen. Sindy och Romeo Frontline visade inget extra.