Full bil till Bergsåker

Det blir full bil för Stig ”Sluggo” Larsson när Bergsåker kör tävlingar med hög klass under fredagskvällen. Bäst chans har nog Flowstarter G om hon visar samma fina takter som senast. Nica Frontline kan sno åt sig en placering, liksom Banker Brodde med bra ryggar, Pasco Frontline har läge för spets, vilket kan räcka långt.

Det blir full bil för Stig ”Sluggo” Larsson när Bergsåker kör tävlingar med hög klass under fredagskvällen. Bäst chans har nog Flowstarter G om hon visar samma fina takter som senast. Nica Frontline kan sno åt sig en placering, liksom Banker Brodde med bra ryggar, Pasco Frontline (bilden) har läge för spets, vilket kan räcka långt.

Torsdagen var tävlingsfri för stallets hästar. På onsdagkvällen kom Kimbee Star sexa på Solvalla. Tomas Pettersson var nöjd med uppträdandet, men inte med resultatet.

”Han kändes fin, men gick väl så där. Det fattas nog en del fortfarande. Vi har varit lite försiktiga eftersom han haft problem med fräschören, men det är möjligt att han skulle ha behövt lite hårdare uppladdning inför den här starten. Nu får vi hoppas att han tar loppet på ett bra sätt.”

Pasco Frontline är först ut på Bergsåker från spår ett. Senast blev det carambolage när en konkurrent galopperade framför och inte kom undan så att ytterligare tre höll på att krocka med galopp som följd.

”Han kändes fin när det hände och har bra form. Jag tycker nästan att han gått bäst utan ryggar. Kan jag hålla ledningen så gör jag det så får vi se om det räcker in i mål.”

Nica Frontline kan också ta ledningen från springspår i finalen i Norrlands stoserie. Där får hon i så fall gå till det kommer någon av de bättre från tillägg och vill överta.

”Jag tänker inte släppa till någon från startvolten, men får vi rygg på någon av favoriterna är det inte helt omöjligt att det kan räcka till en plats.”

Banker Brodde har varit ute i tuffa sällskap innan han gjorde comeback efter en liten andhämtningspaus med en andraplats senast. Nu stöter han på några treåringar som visat bra form och som står 20 meter före.

”Han känns fin och tar loppen bra, men här får vi hoppas på högt tempo och bra ryggar. Hitills har han alltid gått för fullt in i mål och med lite tur kan det räcka till en placering.”

Banker kommer att värmas med öppet huvudlag.

”Han blev lite väl frän senast och funkar det bra med öppet i värmningen blir det så i loppet. Han har börjat fatta vad det handlar om utan skygglappar.”

Flowstarter G vann senast efter en tuff öppning trots att hon var lite seg. Hon verkar ha tagit det loppet bra och ätit ordentligt, vilket hon inte alltid gjort tidigare efter starterna. Nu står hon med 40 meters tillägg, men om hon är på humör bör hon ha en bra chans att slå sina fyraåriga stokonkurrenter.

”Hon är lite humörbetonad, men har hon en bra dag borde vi kunna vara med om att göra upp om det. Hon tycks ha mognat.”