Full bil till Valla

Fyra ston till Solvalla, Paris och Pam Frontline, Loveletter och Zoe Hornline gör resan och åtminstone Pam och Zoe har segerchans.

Fyra ston till Solvalla på söndag. Spännande Pam Frontline (bilden) gör comeback, Zoe Hornline stöter på magert motstånd, Loveletter var bra senast och Paris Frontline får visa om hon är fågel eller fisk.

Paris Frontline hoppade i första kurvan i debuten, gick skapligt sedan. Men Tomas Pettersson har inte allt för stora förhoppningar nu:

”Hon är lite begränsad i gången så här långt. I tisdags testade vi med helstängt och då var hon bättre. Nu hoppas jag att hon slipper brodd, vilket är en klar fördel. Men vi siktar på pengar i första hand.”

Loveletter har fått tagit det lugnt efter den förra starten och känns pigg och fin. Nu är motståndet betydligt tuffare och även om utgångsläget är bra är det inte säkert att Tomas siktar på spets.

”Vi får se. Det verkar vara några snabba innanför. Jag hoppas att jag kan ge henne någon form av snällt lopp och vill komma ner i ryggar. Det blir svårt att vinna.”

Loveletter kommer att gå barfota om banan är fin.

Pam Frontline gjorde en fin tvåårssäsong och har sedan tränat på bra i vinter och ser fin ut nu. Hon har gått 21 1600 meter som snabbast tillsammans med Paris Frontline på ett piggt sätt.

”Det ska bli riktigt intressant att se hur hon utvecklas i år. Nu är det debut bakom bilen och det är svårt att veta hur hon kan öppna. Men hon är inte helt borta.”

Bästa söndagschansen är märkligt nog Zoe Hornline som inte har poäng nog att komma med på Östersund och Gävle. På Solvalla däremot blev inte loppet fullt och motståndet är minst sagt skralt. Så kan det se ut i Travsverige numera.

Från springspår på 20 meters tillägg kan Zoe Hornline få ett bra lopp. Men som vanligt när det gäller henne är det mest spännande om hon håller sig i trav eller inte.

”Är hon i samma författning som senast och håller sig på benen borde hon ha en bra chans. Jag hoppas kunna köra henne med lite mer sommarbalans om banan är fin. Utan brodd fram och guldskor med kort brodd bak.”