Full fart hela veckan

Det blir starter hela veckan med Martinn först ut ikväll och Lolee Rockza sist ut på Romme på fredag kväll. Helgen blir dock tävlingsfri.
På onsdag startar Thelma M.M. och Annie Lennox på Solvalla. På torsdag kör först Bollnäs lunchtrav med Cab Frontline och Dreamy Frontline. På kvällen kör Östersund och Adorable Princess och Sara K.M.E. gör resan dit. På fredag kväll startar även Avantis Red Witch och Ajlexes Elise på Romme.

Martinn har börjat få upp ångan och gick bra efter startgalopp till en andraplats och en rejäl rekordsänkning. Nu står han med dubbla tillägg och möter lite bättre hästar än senast.

”Men håller han sig i trav kan det bli en hygglig placering. Han är under stark utveckling”, säger Tomas Pettersson.

Thelma M.M. vann ganska enkelt med krafter kvar på Östersund i senaste starten. Det blir tuffare på Solvalla.

”Det var ett bra formbesked även om motståndet inte var så blodigt. Det är tuffare nu och vi får smyga med och se hur långt det räcker.”

Annie Lennox har också gått bättre i de senaste starterna men har fått ett iskallt utgångsläge på Valla.

”Hon ser fin ut och de springer inte ifrån henne. Vi får se hur långt fram vi kan vara.”

Cab Frontline har gjort två bra montéstarter i de senaste loppen och Tomas hoppas att det ska ge effekt när det är sulky på igen på Bollnäs.

”De brukar ju bli lite piggare efter att ha gått i monté. Det ska bli kul. Han går bra varje gång. Han klarar distansen och på papperet ser det väl ut som att han ska kunna vinna om det klaffar på vägen.”

Dreamy Frontline galopperade i senaste starten och har sedan inte startat på ett tag på grund av en ganska tuff träningsperiod.

”Hon ser fin ut i träningsjobben, men jag har svårt att bedöma hur långt hon kan räcka. Hon måste visa lite bättre takter i lopp innan man kan tro på några segerchanser.”

Adorable Princess blev slagen på mållinjen senast efter att ha gått i spets. Förutsättningarna i Östersund är annorlunda med spår tolv bakom bilen.

”Hon hann inte riktigt växla tempo senast när den vi hade i rygg fick luckan. Hon hade krafter kvar och gjorde det bra. Det ska bli roligt att se vad hon kan prestera bakifrån. Det känns som en häst som har lite att hämta framöver.”

Sara K.M.E. hoppade senast på Färjestad och har nu vanskliga spår fyra i startvolten.

”Det blir vanskligt i starten, men går hon iväg felfritt ska vi kunna vara med i segerstriden. Hon är väldigt laddad i träningen.”

Veckan avrundas alltså på Romme på fredag kväll där Lucas H Wikström ska köra Avantis Red Witch i ett lopp för amatörkuskar och lärlingar. Från spår tv å bakom bilen bör de få ett bra lopp.

”Hon har bra form, men har svårt att vinna i den klass hon klivit upp i. Lucas är lugn så de borde passa bra ihop. Kanske en platschans.”

Ajlexes Elise var lite sämre än väntat senast när hon fick gå i dödens.

”Hon gick bättre i starterna innan. Hon är känslig och var lite dålig i en karled vid starten. Det kan ha berott på det. Nu har hon känts riktigt fin i ett tuffare jobb och hon borde kunna förbättras. Stämmer det på vägen bör vi vara en bit fram. Jag funderar på att prova barfota bak, när hon gått barfota fram har hon blivit lite rullig.”

Tomas Pettersson avslutar veckan bakom Lolee Rockza som fått smygläge i ett kortlopp.

”Hon gör jämna lopp och är bra i ordning. Men hon vinner inte så ofta. Hon gör det bra på sin nivå.”