Full fart hela veckan

Bollnäs idag, Solvalla imorgon och på onsdag. Romme på fredag och sedan avslutning på Gävles stortävlingar på lördag där Ajlexes Leif startar från bra läge i klass 1 som går som sista avdelning på V75. Mer om det senare i veckan. Vi börjar med de närmaste dagarna.

Idag kör Bollnäs lunchtrav och stallet selar ut fyra hästar: Quantum Estelle, Viggo och Bellis Frontline samt Höstboballerina.

Estelle gick i dödens senast och gav upp väl tidigt. Hon är beroende av att få draghjälp och Tomas Pettersson är lite tveksam över om det kommer att gå att komma iväg felfritt.

“Hon har fått spår fyra på tillägg, vilket innebär en viss galopprisk. Men motståndet är inte allt för tufft den här gången och kommer vi bara iväg felfritt ska hon kunna vara en av de tre första. Det blir barfota runt om igen.”

Viggo Frontline har gått bra under hösten och var fyra på rikstoton i Skellefteå i senaste starten trots att han inte var helt hundra i aktionen. Han har blivit behandlad och fått ladda om efter den starten. Nu möter han lättare motstånd än i de senaste starterna. Men långdistans är inte riktigt hans melodi.

“Han står bra inne och det är hemmaplan. Jag kommer att köra snällt och se om vi kan köra till slut. Det blir skor runt om.”

Bellis Frontline har också blivit uppfräschad efter den senaste starten då hon inte alls var till sin fördel.

“Nu känns hon riktigt fin i träningsjobben. Jag hoppas vi får ett bra lopp och motståndet avskräcker inte. Hon kan vara lite svår i volten och vi provar med öppet huvudlag nu. Hon har mognat så pass att det borde fungera.”

Höstboballerinas senaste lopp var ett klart framsteg när hon blev fyra. Nu står hon på start och börjar få upp tempot.

“Hon blir bättre och bättre för varje lopp, men det är svårt att tro att hon är mogen att vinna”

Imorgon tisdag åker Thelma M.M. och Front Pace till Solvalla. Thelma M.M. kan vinna igen trots att det är många att runda tror Tomas:

“Hon är ensam med 20 meters tillägg, men känns jättefin. Jag har inte gett upp på förhand och tror att vi kan spurta ner ganska många.”

Front Pace vann ett breddlopp senast när han kämpade till sig segern på en skaplig tid. Långdistans borde passa bra, bara travet håller ihop hela vägen.

“Vi hoppas att det ska stämma nu och att han göra fler bra lopp i rad. Fungerar det ska han kunna vara bland de tre första här.”

På onsdag är det dags att åka till Solvalla igen. Den här gången med Kontur som inlett karriären lovande.

“Han avslutade riktigt bra senast och även om han är lite speciell i stilen, särskilt i låga farter, har han varit en positiv överraskning så här långt. Jag hoppas att i ska kunna vara med där framme igen”, säger Tomas Pettersson.

På fredag blir det sannolikt starter på Romme och på lördag väntar Gävle för Whynot Me i monté och Ajlexes Leif i klass 1. Mer om helgstarterna senare i veckan.