Full fart i Bollnäs

Lunchtrav i Bollnäs imorgon och stallet tar ut hela sex hästar. G.G. Ojjdo, Barry Wadd, The World Is Mine, Höstboballerina, Sidney Crosby och Lolee Rockza ska alla ut på hemmaplan.
På tisdag lunch på Rättvik med My Gifted My och Alfred R.G. På onsdag kväll åker Bellis Frontline till Solvalla.

G.G. Ojjdo var spänd i starten senast i finalen i dubbelcupen och tappade från start.

”Sedan satt vi tyvärr fast. Formen är fortfarande fin och motståndet är lättare nu. Han borde ha en bra chans om det löser sig på vägen”, säger Tomas Pettersson.

Barry Wadd gick som ett spjut bakifrån i senaste starten och var först över mållinjen. Tyvärr blev det galopp precis innan mål. Passande långdistans den här gången.

”Det gick lite väl fort senast. Vi har kollat upp honom utan att hitta något fel. Nu är det någon bra emot, men bland de tre första ska vi vara.”

The World Is Mine vann lätt senast på Solänget och bakspår i volten på kortdistans är inget som avskräcker Tomas Pettersson.

”Det känns som att han är på gång. Han har en bra chans imorgon också.”

Höstboballerina har gått felfritt i de senaste starterna och fått en liten andhämtningspaus.

”Hon har blivit stabilare och det ser ut att vara ett vettigt lopp på papperet. Hon är inte alldeles borta om hon har en bra dag.”

Sidney Crosby och Lolee Rockza tar ofta placeringar, men vinner inte ofta. Nu möts de i ett comebacklopp där Jenni H Åsberg kör Rockza medan Tomas tar hand om Sidney Crosby.

”Russel Costashorta har den bästa programraden men våra borde kunna vara bland de tre första beroende på hur det löser sig med positionerna”, säger Tomas.

I Rättvik har My Gifted My springspår på tillägg över passande kortdistans. Med bara en häst på start bör ”Giffe” vara långt fram direkt.

”Han gillar det här upplägget och bör kunna ta en plats även om han inte klarar av att gå ute i spåren och göra så mycket själv.”

Alfred R.G. har inte startat på ett tag på grund av dåliga blodvärden. Inför comebacken har gått ett godkänt provlopp på Bollnäs och Tomas att han ska börja visa hur bra han är på allvar.

”Det känns som att han börjar släppa till i träningen. Det finns väldigt mycket kapacitet i honom. Jag hoppas att kan visa det på banan också, men jag ligger lågt till dess han gjort det.”

På onsdag kväll ska Bellis Frontline prova lyckan på Solvalla i ett stolopp där hon står perfekt inne och har fått ett bra läge.

”Hon är snabb ut bakom bilen och travar bättre och bättre. Vi åker ner eftersom det var en perfekt uppgift. Tar hon en skaplig slant har hon gjort det bra.”