Full fart i veckoslutet

Från Ajlexes Frisco på Gävle till Leia Skywalkers elddop på Solvalla. Totalt ska åtta hästar ut och röra på sig på tävlingsbanan från torsdag till söndag. Inga givna favoriter, men några halvchanser.

Ajlexes Frisco gick bra i sin comeback senast. Nu har han fått spår tre på tillägg i ett lärlingslopp på Gävle i morgonkväll. Med bara fyra på start kan han få ett bra läge från början om körande Niclas Hammarström får till det. Han har inte varit helt enkel att köra och det gäller att Niclas kan hålla honom lugn.

”Vi kommer att ge order om att ta det lugnt och köra till slut. Klaffar det kan duga en bit fram. Det blir samma balans och utrustning som senast”, säger Tomas Pettersson.

Ukulele Frontline startar i comebackloppet på Gävle. Senast blev det galopp med barfotabalans, trots att det gått bra förut. Nu sitter skorna kvar under loppet och Tomas siktar i första hand på att köra felfritt. Om det lyckas kan han spurta bra. Formen är det inget fel på.

På fredag kör Romme lunchtrav och Kimbee Dream som vann senast framför vagn provar med det igen. Formen är på topp, men motståndet tuffare den här gången.

”Men han känns på gång så man vet aldrig”, säger Tomas.

Han kör också Remains som tränas av Jenni Åsberg och som höll sig på benen senast och blev trea. Nu har hon fått sämsta spåret i ett stolopp.

”Läget gör att vi kanske inte kan hoppas på vinst, men fina pengar känns realistiskt”, säger Jenni.

Bollnäs kör breddtrav innan V75 drar igång på Jägersro på lördag. Truelove Frontline, med många galopper i raden, får Frida Bodén i sulkyn i ett ungdoms- och lärlingslopp.

”Hon tränar bra, men det är svårt att tro på en framskjuten placering så länge hon inte visar att hon kan sköta sig i lopp”, säger Tomas.

En som skärpt sig betydligt i de senaste starterna är Adore Sutola. Nu har han fått kalasläge.

”Motståndet är lite oklart, men han kan nog ha vissa möjligheter att vara med att göra upp om segern om han fortsätter på den inslagna vägen”, säger Jenni som sitter i sulkyn.

På Bollnäs ska också Bottnas King, som nyligen kom i träning, gå premielopp.

På söndag sedan går Leia Skywalker ut i semifinalen för fyraåriga ston i Breeders Crown på Solvalla. Hon har preparerats för det här loppet och det blir barfota runt om och jänkarvagn.

”Hon har fin form och satt fast rejält senast. Vi kör en bit från start och hoppas komma ner vettigt, så får vi se hur långt det räcker. Får hon pengar i det här sällskapet gör hon det bra”, säger Tomas.