Full fart och några hyggliga chanser

Make It Best framför vagn, Truelove Frontline om hon håller sig i trav, Tyson Rivner kan ta en plats, Udo Frontline debuterar och är inte chanslös, Höstbouffe kan gå i spets och Adore Sutola borde kunna vinna i enkelt sällskap. Så ser det ut för några av de totalt tio hästarna som startar på Bergsåker, Solvalla och Romme under torsdag och fredag.

Make It Best framför vagn, Truelove Frontline om hon håller sig i trav, Tyson Rivner kan ta en plats, Udo Frontline debuterar och är inte chanslös, Höstbouffe kan gå i spets och Adore Sutola borde kunna vinna i enkelt sällskap. Så ser det ut för några av de totalt tio hästarna som startar på Bergsåker, Solvalla och Romme under torsdag och fredag.

Make It Best har tjänat alla sina pengar i monté på senare tid. Han var dock väldigt laddad framför vagn i värmningen inför senaste starten och såg dunderfin ut. Nu provar Tomas Pettersson med sulky och allt verkar bra, förutom spåret.

”Spår  fyra i volten var väl inte det jag önskade mig, men han har blivit mycket stabilare och jag tror att det kommer att gå bra. Det är några bra med, särskilt på 40 meters tillägg, men vi ska vara en bit fram om han sköter sig.”

Nästa på Bergsåkers lunchtrav idag är Ingalill Laday som fått ett bra spår bakom bilen den här gången. Förra gången kom hon aldrig in i loppet från bakspår.

”Innan dess tyckte jag att hon utvecklades positivt och med det här läget är det väl realistiskt att hon ska kunna vara 3-4:a.”

Sedan möts Tahita och Truelove Frontline i Bergsåkers avslutande lopp. Truelove har fått spår ett och har en bra chans om hon håller sig i trav. Tahita som kör av Ulf Eriksson  behöver nog lite fler lopp för att få upp tempot.

”Truelove var riktigt bra efter galopp senast, medan Tahita måste utvecklas lite till innan jag kan tro på några mer framskjutna placeringar.”

På fredag bär det först av till Solvalla där Tyson Rivner har ett passande långlopp. Han har fått ett bra läge, men Tomas tror inte att han vinner.

”Magnus Jakobssons Manontee är allt för bra. Men Tyson har varit duktig i de senaste loppen och bakom Manontee kan vi vara med och göra upp om placeringarna.”

Solvalla kör två montélopp för varmblod och i den lägre klassen gör Sergio Frontline comeback med Jenni H Åsberg i sadeln. Sergio var sliten i höstas och har fått behandling och vila.

”Nu känns han fin igen, men han kan få svårt att vara med långt fram här. Han behöver nog gå några lopp innan vi kan fundera på vinnarcirkeln.”

Fredagskvällen tillbringas på Romme som inleds med Shaded som fått sämsta tänkbara utgångsläge. Han gör alltid så gott han kan, men det räcker sällan för att komma bland de tre första.

”Jag tycker att han känns bättre än tidigare, men från det här läget är det bara att hoppas på tur.”

Sedan gör Udo Frontline debut. Han var riktigt fin i kvalet, men spår fyra i volten kan bli vanskligt. Tomas föredrar att ligga lågt.

”Han är hyggligt förberedd, men möter äldre hästar och kan nog behöva gå några lopp. Jag har inga jätteförväntningar på att han ska vinna, även om det inte är omöjligt.”

Höstbouffe var sig själv igen i senaste starten och har nu fått spår ett bakom bilen. Han är inte lika bra på medeldistans som på kort, men Tomas satsar ändå för ledningen och sedan beror det på utvecklingen av loppet om han kommer att släppa eller inte.

”Han är pigg och glad igen och räcker en bit i det här loppet. Sedan brukar han ha lite svårt att vinna.”

Vinna borde dock Adore Sutola ha en hygglig chans att göra i det avslutande punkt 21-loppet. Han har fått spår ett och motståndet är ganska skralt. Han var struken för halsinfektion senast, men är nu frisk och känns som vanligt i träningen.

”Han borde vara med och göra upp om segern.”

Senast på Bollnäs var Usain Frontline fin i kvalet på 21,9 och kommer att debutera inom den närmaste tiden.