Full fart på nya året

Nytt år imorgon och Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg börjar med Sidney Crosby och True Devotion på Bergsåker. På fredag gör Barry Wadd comeback på Bollnäs där även Kimbee Dream har en hygglig chans och Maracanazo gör ett nytt försök.

Sidney Crosby har en habil treåringssäsong med sin senaste start i början av oktober. Nu väntar spår ett i volten i ett fyraåringslopp.

”Han har fått hämta andan ett tag och känns okey i träningen. Fortsätter han likadant som fyraåring kommer han att bli nyttig även om han kanske inte kommer att vinna så ofta. Från det här läget bör vi kunna vara en trea, fyra”, säger Tomas Pettersson.

True Devotion gör stalldebut från bakspår i ett kortlopp för ston. Hon har tränat i några månader efter behandling när hon kom till stallet.

”Hon var jättefin i ett 23-jobb för ett tag sedan och ska normalt sett duga ganska bra i ett sådant här lopp när man ser vad hon gjort tidigare. Jag kommer att köra snällt och spurta till slut.”

True Devotion kommer att gå med öppet huvudlag och vanlig vagn.

Barry Wadd har inte startat sedan i september. Han har haft problem med hjärtflimmer och fått göra en konvertering. Han har tränat på under hösten, men inte gått fortare än 23 inför comebacken. Nu väntar passande långdistans och inte allt för avskräckande motstånd.

”Han borde duga bra i den klass han befinner sig, men är svårbedömd efter att ha varit borta så pass länge. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn.”

Kimbee Dream har blandat strålande insatser med sämre och var sliten i senaste starten och fick vila efter behandling.

”Nu känns han fräsch och fin igen och vi har fått bra läge. Jag siktar mot ledningen och försöker köra där så länge som möjligt. Skor är kanske ett litet minus, men för två vintrar sedan gick han väldigt bra”, säger Tomas.

Om Kimbee Dream fick ett bra läge så fick Maracanazo sämsta möjliga. Han var dålig i sin senaste start och har fått vila och sedan tränat som vanligt.

”Jag hoppas kunna slinka ner och han känns uppåt i träningsjobben. Vi får se om det finns något att köra med till slut.”

Maracanazo kommer att gå i vanlig vagn. Vilket huvudlag det blir är inte bestämt i skrivande stund.