Full rulle i början av veckan

True Devotion idag på Dannero. Sidney Crosby, Front Pace, Avantis Mr Walker, Nice Knight och Höstboballerina imorgon på Hagmyren. Vide Viking, Barry Wadd, G.G. Ojjdo och Höstbo Elis på Solänget på tisdag.

Det är med andra ord full fart för Tomas Pettersson och Jenni H Åsberg. I helgen har det dock varit lugnt med besiktning av unghästar i Värmland och besök på Lars Lerins utställning på Sandudden i Karlstad.

True Devotion körs av Jorma Kontio på Dannero i ett försök i Diamantstoet. Hon var duktig vid segern senast på Östersund. Nu är motståndet tuffare med Lipstick Tooma som favorit.

”Det kan bli svårt att vinna, men hon är i bra form och får hon ett vettigt lopp kan hon vara bland de tre första”, säger Tomas.

Först ut på Hagmyren är nyttige Sidney Crosby som sällan vinner, men nästan alltid placerar sig.

”Han går jämnt och bra och blir bättre och bättre. Motståndet är inte värre än tidigare och han ska nog kunna vara trea, fyra igen.”

Front Pace spurtade riktigt bra senast och har bra form. Från spår ett på start satsar Tomas mot spets.

”Når vi dit kommer jag att försöka köra där. Jag tycker att det ser småintressant ut.”

Avantis Mr Walker och Nice Knight möts i ett treåringslopp. Det är debut för Mr Walker medan Nice Knight har gjort en start. De har tränat tillsammans länge och är rätt jämbördiga. Jenni kör Mr Walker och Tomas Nice Knight. Mr Walker har fått vanskliga spår fem medan Nice Knight har nummer nio i den bakre volten.

”Mr Walker är förnuftig och borde kliva iväg felfritt. Nice Knight har uppträtt bra efter debuten och kan nog springa riktigt bra i det här loppet. Det är fina hästar båda två som borde kunna tjäna lite pengar i höst”, säger Tomas.

Höstboballerina är osäker och från spår fem i startvolten är det risk för galopp igen. Hon har visat hon duger gott i klassen bara hon går felfritt.

”Jag kommer att köra på säkerhet och hon är nog snarare ett plats- än ett segerbud.”

På Solänget gör Vide Viking debut för stallet efter att ha varit i träning i några månader.

”Han har tränat bra, men varit trög i de starter han gjort. Det är upp till bevis nu och han verkar travsäker och förnuftig. Hur det går är svårt att tippa eftersom man aldrig kan veta vad som dyker upp i sådana här kallblodslopp.”

Barry Wadd var lite ringrostig inför den senaste starten och borde vara bättre nu. Motståndet är också lättare nu.

”Jag kommer att köra mer offensivt den här gången och tycker att han är av dem som ska räknas med chans. Det är Algot Zonett emot.”

I loppet efter möts G.G. Ojjdo och Höstbo Elis över för dem båda passande långdistans. Båda galopperade senast, men har nu mer tid på sig att trava in sig. Tomas kör Ojjdo som står 20 meter före Elis som får Jenni i vagnen.

”Vi tar det lugnt från start och sedan får de försöka ta sig förbi så många som möjligt. De är bra i ordning båda två”, säger Tomas.