Full tävlingsvecka med Sally i hetluften

Det blir start alla vardagar den kommande veckan. Sally Hills försök att ta sig till finalen i Breeders Crown är kanske mest spännande. På tisdag gör också Tomas Pettersson comeback i sulkyn.

Det blir start alla vardagar den kommande veckan. Sally Hills försök att ta sig till finalen i Breeders Crown är kanske mest spännande. På tisdag gör också Tomas Pettersson comeback i sulkyn.

Det börjar med Chicago Jenny på Bergsåker lunch. Kristian Lindberg kör i jänkarvagn och borde komma bra till från spår tre. Jenny som går barfota fram var godkänd senast som fyra och tränar som vanligt.

”Hamnar hon någorlunda till och inte behöver göra allt för mycket grovjobb brukar hon tjäna fina pengar”, säger Tomas.

Som på Bollnäs lunch på tisdag äntligen får sätta sig och köra lopp igen. Han blir omedelbart en av favoriterna med Trans Atlantic, trots sämsta tänkbara utgångsläge. Trans Atlantic går med skor och jänkarvagn. Senast var han lite klen, men Tomas är ändå ganska optimistisk.

”Vi har inte hittat några fel på honom och han har  trimmat på rätt friskt i backen och känns fortsatt fin. Är formen bara någorlunda normal borde han runda de flesta i det här sällskapet”.

Royce Frontline möter hästar som liksom hon aldrig vunnit. Det är första gången med bilstart och spåret är okey. Eventuellt får även hon prova amerikavagnen.

”Hon har väl hittills inte visat något som gör att man ska tro att det blir en jättestjärna. Men hon är startsnabb och lättplacerad. I träningen känns det också som om hon är på rätt väg.”

På Bollnäs startar också Peak Frontline i monté med Jenni H Åsberg på ryggen. Hon är svårbedömd efter att inte ha startat på ett tag.

”Hon har gått 20 över full distans som snabbast inför comebacken. Jag hoppas att hon håller sig i trav och gör ett fint lopp.”

Esprit Boko kvalar och Rudolf Will gör ett nytt försök att ta sin premie.

”Esprit Boko har gått 25 på ett bra sätt.  Rudolf Will blev istadig senast och fick inte vara med. Nu provar vi lite annan utrustning och hoppas att det går bra den här gången.”

På onsdag är det så dags för semifinaler i Breeders Crown på Solvalla. Normalt sett skulle Sally Hill ha varit högt rankad och inte stött på så hårt motstånd som hon nu gör eftersom hon har varit borta länge på grund av ett krånglande framknä. I comeback satt hon instängd och hade allt sparat i mål.  Nu blir det jänkarvagn och Tomas i vagnen.

”Hon har varit som vanligt efter comebacken och borde vara bra mycket bättre med det loppet i kroppen. Spår nio känns kalasbra, men motståndet med både tvåan och trean i oaks är riktigt tufft. Med lite tur kan vi nog ändå bli bland de fyra första och tas oss till final.”

På torsdag gör Racey Frontline debut på Rättviks lunchtrav.

”Det är en liten fin häst som känns stabil och fin i träning och som borde kunna räcka en bit med ett vettigt lopp i den här konkurrensen.”