Fulladdad lunch på Bollnäs

Fem till start i morgon på hemmaplan när Bollnäs kör lunchtrav. Bäst chans, Vickie Frontline, trots ett uselt utgångsläge. Adore Sutola och Estelle Carjan kan också ha med segerstriden att göra, medan Remains och Viggo Frontline nog i första hand får rikta in sig på en bra placering. På onsdag är Höstbo Elis en av dem som kan vinna ett fint treåringslopp på Bergsåker.

Adore Sutola har två segrar i de senaste starterna och är i jättefin form. Nu är det lite tuffare motstånd, men om det löser sig med positionerna kan det bli vinst igen.

”Det kan vara bra att slippa startrusningen eftersom det är långdistans och från spår nio bakom bilen kan det bli bra för Jenni. Han är inte helt chanslös, en outsider”, säger Tomas Pettersson.

Jenni H Åsberg tränar även Remains, men Tomas kör. Remains har haft otur i spårlottningen i de senaste starterna och nu igen.

”Hon var lite seg i den senaste starten och jag hoppas att hon är piggare nu med lite tätare starter. Men det är  nog pengar som gäller i första hand för henne.”

Viggo Frontline har varit borta länge och blivit behandlad. Nu känns han fin i träningen, men har inte fått några riktiga tempojobb och det kan fattas lite fart i honom.

”Det är en hygglig häst, men här gäller det i första hand att köra felfritt och att han gör ett bra lopp.”

Estelle Carjan kör Jenni själv och det har gått rätt bra i de senaste loppen. Nu ser inte motståndet så blodigt ut och kan vara ett platsbud om hon sköter sig.

Vickie Frontline har bra form. Det finns dock ett orosmoment. Hon har rivit sig lite i hagen i helgen och om det blir start eller inte avgörs av hur det ser ut i morgon bitti.

”Normalt sett har hon form för att kunna runda det här gänget”, säger Tomas.

På onsdag har han Höstbo Elis till start på Bergsåker. Senast blev det två galopper när han gick på sig på en armbåge.

”Nu sätter vi på armbågsskydden igen. Håller han sig på benen så tycker jag att han är en av dem som kan vinna det här loppet.”