Fulladdad vecka

Elva hästar till start i veckan, varav två debuterande treåringar, Annie Lennox och One More Time, samt en stalldebut för en potentiell V75-häst, Matadoren Eme. Lägg till det att Ajlexes Elise är ute efter tredje raka och att Cab Frontline har segerchans igen. Det är en spännande vecka som väntar.

Det börjar i Gävle imorgon kväll där Annie Lennox möter sju andra treåringar i första loppet. Hon kvalade redan i september förra året och har tränat kontinuerligt under hela vintern. Inför debuten har gått i 20-tempo över full distans.

”Hon är väl förberedd även om vi inte kört jättefort. Hon kan behöva några starter för att få upp snabbheten. Hon är lite ivrig så spår två i volten är inte optimalt. Jag hoppas hon går felfritt från början och gör ett bra lopp”, säger Tomas Pettersson.

Bellis Frontline kom på mellanhand senast och har ett bättre läge nu. Motståndet gör dock att Tomas har svårt att tro på seger.

”Hon känns pigg och glad och kommer vi bara till en hygglig position från början så är det väl realistiskt att vi ska kunna vara trea, fyra.”

På torsdag kväll väntar Bergsåker och debut för One More Thime som fått spår ett i startvolten. Han kvalade också i september förra året och har haft samma upplägg som Annie Lennox.

”Det kan fattas lite tempo. Jag hoppas han sköter sig och gör ett bra lopp.”

Matador Eme var riktigt bra som treåring, men fjolåret blev inte lika bra för amatören Joakim Hisved som lämnade in hästen för några månader sedan i träning hos Tomas och Jenni H Åsberg.

”Han har tydligen varit lite hetsig när han tränat ensam och behövde ett miljöombyte. Vi har mest kört honom i rygg och jag kommer att ge honom några snälla lopp till att börja med. Här kanske vi kan ta spets och sedan släppa till någon från 20-metersfållan. Det blir skor runt om. Han har kommit in bra i rutinerna och har kapacitet att vara med STL-loppen på lördagarna om vi får det att stämma.”

Cab Frontline har gått staplat bra insatser på varandra på senare tid och står nu bra inne i ett fyraåringslopp med enbart åtta hästar.

”Motståndet är väl likvärdigt mot förra gången. Stämmer det på vägen ska vi vara med och göra upp om segern.”

Front Pace var seg i comebacken och borde vara lite piggare nu. Spår ett bakom bilen passar också bättre liksom att det nu är tillåtet att köra barfota fram.

”Det gör några meter på honom och jag tycker att det ser ut som en intressant uppgift. Vi kanske kan ta en pallplats.”

Fredagen blir hektisk. Först breddtrav hemma på Bollnäs och sedan kvällstävlingar på Romme.

Avantis Red Witch placerar sig varje gång, men har inte varit bland de tre första i de senaste fem starterna. Spår fyra bakom bilen passar och Jenni kommer nog att ladda vad som går från början.

”Vi får se om hon får gå i spets eller i rygg. Med rätt lopp är hon en av dem som kan vinna”, tror Tomas.

Han ger inte R.K. Rapida samma möjligheter även om det blir barfotabalans den här gången.

”Hon gick anständigt senast, men är knappast något för vinnarspelarna.”

På Romme börjar det med Whynot Me som spottat upp sig i de senaste starterna med tre raka andraplatser. Nu gäller monté med Jenni i sadeln. Det som var hans bästa disciplin tidigare. Han står långt bak, men det är ingen nackdel enligt Tomas.

”Han är stor och gänglig och det är bra om han ta det lugnt och trava in sig från början. Jag hoppas han kan vara med där framme.”

Ajlexes Elise har vunnit på kort- och medeldistans i de senaste två starterna. Nu väntar långdistans och spår fyra bakom bilen med några motståndare som verkar hyggliga.

”Hon har gjort det bra i varje start och är lättsam hela hästen som tränar på och bara känns bra. Distansen borde fungera, hon har spurtat bra och vi får se det här som en test vad hon kan göra när det blir ett halvt varv längre.”

Lolee Rockza blandar och ger, men är piggare i träningen och ser finare ut.

”Jag kommer att försöka smyga med och köra på chans. Blir det barfota runt om så ökar möjligheterna”, säger Tomas Pettersson.