Fulladdade dagar och Googlaskräll

De närmaste dagarna blir det fullt med starter och senast skrällde Googla Sutola med en fin insats och en säker seger på Bergsåker. Närmast väntar Bergsåker igen och först ut är Rock Lobster Tail som kommer tillbaka efter en kort sjukdom.

De närmaste dagarna blir det fullt med starter och senast skrällde Googla Sutola med en fin insats och en säker seger på Bergsåker. Närmast väntar Bergsåker igen och först ut är Rock Lobster Tail som kommer tillbaka efter en kort sjukdom.

”Han hoppade ju i senaste starten och blev struken för feber och har fått stå över något jobb. Nu är han frisk igen, men det är möjligt att han tappat lite i form. Det är en häst med kapacitet och fungerar han bara ska han vara med där framme. Men i första hand måste han sköta sig några gånger för att man ska vara trygg när starten går”, säger Tomas Pettersson.

Sindy Frontline var en besvikelse i första starten för stallet. Men veterinären har inte hittat några fel och hon har gått ett godkänt banjobb. Hon kommer att gå barfota fram.

”Det känns som en ganska bra häst, men det är möjligt att hon behöver några snälla lopp för att bygga upp självförtroendet.”  

På torsdag kör Bollnäs lunchtrav och Chicago Tuva ska prova autostart för första gången. Från spår tre borde hon kunna få ett bra läge om hon inte hetsar upp sig för mycket.

”Hon har varit fin efter den förra starten och borde vara bättre nu. Det verkar inte vara några kanoner emot. Hon är lite vass, men jag tror att det ska gå bra med auto. Håller hon sig bara lugn borde hon vara med en bit fram. Vi fortsätter med barfota fram.”

Stiernhööks Spirit begick en godkänd debut och borde ha nytta av det loppet.

”Jag tror att han kan vara med och göra upp om tätplaceringarna här.”

Sangria Frontline var riktigt dålig i senaste starten och har behandlats i framknäna och vilat ett tag innan hon börjat träna igen.

”Det är nog rimligt att tro att det fattas lite. Med läge långt ut på vingen får vi nog ta det lite vackert och ge henne ett lopp i kroppen.”

Make It Best var klart förbättrad senast. Han har enbart startat med bilstart i de senaste starterna eftersom han har varit hopplöst osäker i voltstart. Nu är det dags att prova volt igen och spår tre med bara fem hästar i volten är nog det bästa man kan få.

”Jag hoppas att han sköter sig i starten. Då borde han kunna få lite hyggliga pengar med sig.”

Så tillbaka till Bergsåker förra fredagen. Hur gick det egentligen till när Googla Sutola som var utannonserad för 10 000 kronor tjänade det dubbla med Jenni H Åsberg i sulkyn till 49 gånger pengarna?

Jo, Jenni satt i tredje invändigt, backade sig ut på sista bortre långsidan och avgjorde ganska lätt. Efter den smällen bestämde sig ägarna för att avvakta med försäljningen och prova i några starter till.

Quentin Frontline satt fast i samma lopp och blev sexa med Tomas i sulkyn.

”Han kändes ganska fin medan Sergio Frontline blev alldeles för het från springspår från början och blev trött till slut.”