Fulladdat i Bollnäs

Idag kör Bollnäs eftermiddagstrav och hela sju hästar från stallet kommer att visa upp sig..
Herman Hazelaar och Katrine Hill gör spännande comebacker. Riff Express stalldebut, juju Chan Racing sin andra start, Dear Matrix montédebut, Xenon Gel kvalar i monté och Bellis Frontline ska gå barfota runt om för första gången.

Juju Chan Racing har fått spåret längst bak och kommer att gå bättre än i debuten. Det lovar Tomas Pettersson:

”Då vek hon ner sig, men det visade sig efteråt att hon hade dåliga blodvärden. Vi får se hur långt det räcker från det här läget, men hon kommer inte att ge sig som förra gången.”

Riff Express är en fyraårig valack som gjort några starter för Svante Båth innan han kom till Tomas och Jenni för ungefär två månader sedan.

”Det känns som att det är en ganska bra häst bara han kan slappna av. Han blir spänd inne på banan. Vi har tränat i några snabbjobb. Sköter han sig kanske han kan vara en bit fram.”

Dear Matrix var ganska bra igång när hon gjorde illa sig i hagen och fick en rejäl sårskada som tagit tid att läcka ut Nu ska hon göra debut i monté med Jenni i sadeln.

”Hon är inte supervässad, men har gått några jobb under sadel. Det kan vara lite jobbigt första gången i monté, så vi ligger lågt.”

Herman Hazelaar var riktigt bra förra året och har vintertränat inför en fyraåringssäsong där förväntningarna är höga på honom.

”Vi hoppas på ett spännande år med honom. Han kan behöva något lopp i kroppen, men jag tror att han kan duga ganska långt och utvecklas. Han borde kunna hänga med bra i comebacken, men kortdistans är ingen fördel.”

Förutsättningarna för Katrine Hill är ungefär detsamma som för Herman tycker Tomas:

”Hon blev bättre och bättre under fjolåret och har fått vinterträna för att vara väl förberedd inför våren och sommaren. Jag tror att hon kan få ett bra år, men är osäker på hur långt det kan räcka idag.”

Bellis Frontline tjänade mycket pengar förra året, men fick en liten formsvacka i början av året och har inte startat på en månad.

”Vi får se om hon kan växa in i den klass hon kommit upp i. Men hästarna känns överhuvudtaget lite uppåt. Idag provar vi barfota runt om för första gången med Bellis. Men jag ligger lite lågt med henne”, säger Tomas Pettersson.