Fulladdat i helgen

Knappt hälften av alla hästar i stallet startar de närmaste fyra dagarna på Romme, Bollnäs, Dannero och Rättvik. På Romme ikväll har Sidney Crosby bäst chans.

På Bollnäs stora dag imorgon är G.G. Ojjdo, Highlight Moon och Höstbo Elis med och slåss om de stora pengarna i rikstoton. Bäst chans har nog My Gifted My i det inledande montéloppet. Vi återkommer med starterna på Dannero och Rättvik.

Gossip´s Lord är först ut på Romme. Han har varit en besvikelse under våren, men ser nu ut att vara på väg mot bättre form. Spåret längst bak på tillägg på Romme var dock inte vad Tomas Pettersson önskade sig.

”Läget är värdelöst och det blir svårt att vinna, men jag tror att han kommer att göra ett bra lopp.”

Bellis Frontline hoppade senast med krafter kvar i sista sväng och har lite bekymmer med ryggen och svårt att få travet att stämma sista biten i loppen.

”Hon borde vara bättre med det förra loppet i kroppen, men hon måste visa bättre takter innan jag kan ha några segerfunderingar.”

Sidney Crosby har gått bra i de senaste starterna och verkar trivas över långdistans. Från framspår ser förutsättningarna goda ut ut.

”Han kan få ett bra lopp och har chans att vara med bland de tre första igen.”

Whynot Me gör ett nytt försök i monté med Jenni H Åsberg i sadeln. Han har fått lite tuffare träning för att rycka upp sig

”Han har varit blek i de senaste starterna. Vi får se om den ändrade träningen ger något resultat.”

Hästarna som startar ikväll på Romme kommer att gå med i stort sett samma balans och utrustning som i de tidigare starterna.

Imorgon kör Bollnäs den stora tävlingsdag som infaller i slutet av juli vartannat år och något år har dragit upp mot 10 000 besökare. I år dock utan publik, men med lika fina lopp och prispengar som vanligt.

För Tomas och Jennis del börjar det med My Gifted My i monté över kortdistans. ”Giffe” har gått bra i de senaste starterna och det blir full laddning.

”Vi sätter på helstängda googles och sedan hoppas jag att Jenni kan ta ledningen och leda hela vägen in i mål”, säger Tomas.

G.G. Ojjdo har utvecklats otroligt under våren och klivit upp i klasserna. I den senaste starten i Boden var han inte lika bra som tidigare och har fått en tävlingspaus på en månad. Spår tolv bakom bilen är dock ingen höjdare.

”Läget och motståndet gör det svårt att tro på seger. Därför får skorna sitta på den här gången.”

Highlight Moon inledde med två vinster och en andraplats i Tomas Och Jennis träning. Senast blev det galopp efter en störning. Formen är på topp, men spår elva bakom bilen gör att Tomas ligger lågt.

”Han känns laddad och fin, men möter hårdare motstånd än tidigare och har dåligt läge. Det blir barfota fram och vanlig sulky.”

Höstbo Elis, som var i stallet som treåring, har kommit tillbaka och gör nu sin första start efter comebacken.

”Han känns fin i träningen, men det är svårt att säga var han står och han möter tuffa hästar.”

I det sista loppet möts Barry Wadd och Lolee Trizzofrock över långdistans.

Barry satt fast senast i Boden och blev lite förkyld efter den starten och fick vila någon vecka.

”Nu har han tränat bra igen och borde göra ett bra lopp. Kommer han bara ner i en någorlunda bra position från början kan han vara med och slåss om segern.”

Lolee Trizzofrock felade senast efter 400 meter, men känns bra, men dåligt läge och motståndet är värre än tidigare. Jorma Kontio kör.

”Jorma borde passa bra som kusk. Han kanske kan lotsa fram honom till en platsplacering”, säger Tomas Pettersson.