Fulladdat på V86

Fyra till start på Bergsåkers del av V86 på onsdag. Bäst chanser har Sally Hill och Ajlexes Daylight, trots att båda har fått dåligt spår. Ajlexes Cubano och Make It Best möts i ett fyraåringslopp där de stöter på några som ser väl tuffa ut att rå på. På tisdag kör Bollnäs lunchtrav och Romeo Frontline som gick sitt bästa lopp hittills senast för visa om det var en tillfällighet eller inte mot bättre motstånd än tidigare. Treårige Höstbo Stig ska kvala.

Fyra till start på Bergsåkers del av V86 på onsdag. Bäst chanser har Sally Hill och Ajlexes Daylight, trots att båda har fått dåligt spår. Ajlexes Cubano och Make It Best möts i ett fyraåringslopp där de stöter på några som ser väl tuffa ut att rå på. På tisdag kör Bollnäs lunchtrav och Romeo Frontline som gick sitt bästa lopp hittills senast för visa om det  var en tillfällighet eller inte mot bättre motstånd än tidigare. Treårige Höstbo Stig ska kvala.

Måndag blir det träning och Tomas Pettersson kan njuta lite till av kusksegern i V75-finalen på Solvalla i helgen med Jenni H Åsbergs Bicc’s Hotshot. Dessförinnan gick det hyfsat på Solvalla även under fredagen. Essis Lille Alfred gick i ledningen i l jämnt tempo, men kunde inte hålla undan när Tams Vinnie som liftat med i ryggen kom ut och vann knappt. ”Det fattas nog lite tempo i honom ännu, men han var duktig”, säger Tomas Pettersson. Det var också Oklahoma Broline som klarade ett knepigt femte spår voltstarten och en trång situation i sista sväng utan att galoppera. Trans Atlantic hoppade däremot nät Tomas drog ner norsken på upploppet, men klarade ändå en sjätteplats, utan galopp hade han varit trea, fyra.

I torsdags på Rättvik var Queen Frontline och Tiguan stinglösa. I onsdags galopperade Racey Frontline direkt från start på Bergsåker. Hon klarade den första starten, men när det blev två omstarter galopperade hon i båda.

När vi nu tittar framåt är det först Bollnäs på tisdag och Romeo Frontline. Senast gick han riktigt bra, nu väntar bakspår och tuffare motstånd. ”Han känns fin och kan väl vara en platschans, men jag tror han får svårt att vinna.” Höstbo Stig har gått 40 i ett banjobb och borde inte ha några problem att klara kvalet, sedan kan det vara ett tag till innan det blir start.

På onsdag väntar alltså Bergsåker och V86. Först möts Ajlexes Cubano och Make It Best. ”Båda är på väg uppåt i form, men motståndet är ganska tufft och Make It Best har fått ett svårt läge. Det blir svårt att vinna, jag hoppas att de presterar så att vi är nöjda med dem”. Ulf Eriksson kör Cubano och Tomas Make It Best som han deläger.

Sally Hill har också fått dåligt spår och möter äldre hästar. Comebacken blev ett riktigt preparélopp då hon satt fast med allt sparat. ”Jag har lite svårt att sätta mig in i motståndet, men hon har bra kapacitet. Jag hoppas att vi inte kommer på vingel, att det klaffar med positionerna och att vi kan köra lite till slut så får vi se hur långt det räcker.”

Tarzan har fått spår åtta längst ut på vingeln, men kommer han bara ner i ett någorlunda bra läge kan det gå bra. ”Han är i riktigt bra form och har gått  bra i alla lopp på senare tid. Han känns lika bra i träningen som tidigare och här är alla förutsättningar passande förutom läget. Han står bra inne i loppet, han är ute över favoritdistansen och han brukar trivas på Bergsåker.”

Tomas summerar: ”Sally och Tarzan är som vanligt roliga chanser. Fyraåringarna kan jag nog inte hoppas lika mycket på.”