Fulladdat veckoslut

Torsdag Breeders Crown i Umeå, eftermiddag i Hagmyren, så fredag kväll i Sundsvall och sedan Bollnäs stordag på lördag. Det blir hektiskt innan Tomas Pettersson drar till Normandie på studieresa med tränarkolleger från Trav Gävleborg på söndag.

Torsdag Breeders Crown i Umeå, eftermiddag i Hagmyren, så fredag kväll i Sundsvall och sedan Bollnäs stordag på lördag. Det blir hektiskt innan Tomas Pettersson drar till Normandie på studieresa med tränarkolleger från Trav Gävleborg på söndag.

Det börjar på torsdag eftermiddag på Hagmyren i Hudiksvall. Tomas stannar dock inte där utan fortsätter upp mot Umeå och Umåkers kvällstävlingar.

Qalibra Frontline får Kristian Lindberg i sulkyn. Spår fem borde inte vara några problem eftersom Qalibra är ganska okomplicerad. Han gjorde sin första start i juni och har inte startat sedan dess.

”Nu är han bra förberedd, men det ser ut att vara några hyggliga emot. Kristian får köra snällt och smyga med och ta det som går”, säger Tomas Pettersson.

Pasco Frontline vann sin montédebut och borde kunna vara långt fram igen med Jenni H Åsberg i sadeln.

”Formen verkar vara på väg upp och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. Tyvärr tog Linda S Hedström ut Starbec’s Mr Tee,som väl är hennes bästa montéhäst, men Pasco är inte heller så tokig. Han borde vara med bland de tre första.”

Reanna Frontline går kvallopp igen och Chicago Jenny får åka till Hudiksvall för att gå ett kval i monté.

När Tomas väl tagit sig till Umåker i Umeå är det i första hand för att köra Make It Best i ett försök i Breeders Crown för treåringar. En ganska tuff anmälan som förvånar när det gäller Pettersson:

”Ja, det blev ju som förväntat hårt motstånd. Jag brukar inte göra så här. Men jag har haft ganska stora förhoppningar på den här hästen och i senaste starten var han riktigt fin. Är han lika bra igen kommer han inte att göra bort sig även om han inte vinner. Fortsätter han utvecklas under hösten vore det roligt att vara med i semifinalerna och får han bara en hygglig placering här är det möjligt. Det ska bli kul att prova.” 

Med till Umeå åker Höstbo Lukas som tappade formen i början av sommaren och fick semester innan han började träna igen. Nu har han gått några banjobb och är skapligt förberedd.

”Det blev ett ganska lämpligt lopp. Jag hoppas han visar bra takter.”

På fredagkvällen gör Sessan Kimbee debut i ett tvååringslopp med fem hästar på Bergsåker. Svante Båths Spiceman vann i debuten och kan bli svårtuggad även om Sessan verkligen kan röra på benen. Hennes problem är att hon kan bli väl hetsig.

”Hon var jättefin i kvalet och bör kunna bättre nu bara hon kan hålla sig lugn. Hon har gått ett 21-jobb över 1600 meter efter kvalet.”

På lördag väntar Bollnäs V75-dag som ramas in av stallets hästar. Banker Brodde som gått riktigt bra i monté möter nu tuffare motstånd under sadel än tidigare, men vinstern med nio längder senast pekar mot att han gå någon sekund fortare med draghjälp. Den här gången måste han dock gå med skor bak.

”Han verkar uppåt i form och jobbar bra. Det är inte så mycket att be för utan bara att prova mot lite tuffare montémotstånd. Han gör säkert ett bra lopp igen.”

Höstbo Krabat ströks för feber senast, men febern var borta på en dag och han känns lika glad och pigg i jobben som vanligt. Den här gången blir det skor.

”Det är några bra emot, men inga som inte Krabat kan slå.”

Xanthis Cornelis var riktigt fin i sin comeback som var första starten för Tomas. Efter det har han känts bra i lugna jobb.

”Han är jättestor och behöver säkert några lopp för att få upp det riktiga tempot. Han känns stabil så fjärde spår borde inte vara några problem. Det är tuffare emot än förra gången, men han är en av dem som kan vinna.”

Essis Lille Alfred har liksom Krabat drabbats av en febersläng och fått ta det lite lugnt. Sedan har han jobbat på. Nu är det tufft emot och Alfred har dåligt läge.

”Jag tror vi får ligga lågt den här gången.”

Ajlexes Cubano var godkänd senast på Gävle. I träningen är han som vanligt oinspirerad och ospänstig. De tre senaste starterna har han gått bra när han varit med i den främre träffen. Nu är det bakspår bakom bilen.

”Jag tror han kan gå bakifrån också. Det är en annan häst i lopp än i träning och han verkar utvecklas med loppen.”