Fullastat mot Arvika

På fredag bär det av mot Arvikas 800 meters bana. Hela sex hästar gör den långa resan från Tomas Pettersson och Jenni H Åsbergs stall.

”Hästarna står bra inne allihop. Det är därför det bär iväg så långt. Snabbloppet blev ju heller inte så blodigt”, förklarar Tomas.

I snabbloppet som är Arvikas jubileumslopp kör Tomas amatörtränade Ajlexes Cubano medan Jenni startar Ekets Patrik som får Färjestads Magnus Jakobsson i vagnen.

Patrik har fått spår sex och är snabb ut och kan få ett bra läge. Han startar för det mesta i monté, men är, trots sina tolv år, inte oäven med en sulky bakom heller. Åldern syns heller inte hemma där han är pigg och glad och den som sätter fart på de andra i hagen. Han ska gå barfota runt om.

”Kommer han ner hygglig i banan borde han väl kunna vara trea, fyra”, gissar Tomas.

Först ut är J.B. Burnout som har fått sämsta möjliga läge med spår tolv i voltstart. Han var klart förbättrad som tvåa senast och Tomas tror att han ska vara ännu bättre nu.

”Det brukar hoppa ganska många i de här låga klasserna så vi får hoppas att vi tar oss fram genom fältet. Löser det sig bör han kunna vara bland de tre första över mål.”

Sedan kör Tomas Quantum Estelle som han äger ihop med Jenni som tränar. Hon fick ett tufft lopp senast i sin comeback och kan ha fått upp tempot med den urblåsningen. Hon har också fått ett knepigt spår. Men löser det sig är tipset att även hon borde kunna vara med i täten när mållinjen passeras.

Leia Skywalker hoppade oförklarligt senast. Nu har hon fått ett hyggligt läge bakom bilen. Hon har bra form och ska ha en hygglig segerchans här.

”Hon borde vara med och göra upp om det. Det blir helstängt och barfota runt om.”

Happy Fighter är en utpräglad montéhäst som inte rosat marknaden på senare tid. Därför får han prova framför vagn nu. Han har fått en bra läge bakom bilen och ska gå barfota och med jänkarvagn. Om det blir helstängt huvudlag eller inte avgörs av hur laddad han är i värmningen.

”Han var riktigt taggad i intervallerna i senaste träningsjobbet. Vi får se till att han inte kryper ur skinnet.”

Sweet Letter vann senast på Ovikens 800 meters oval. Nu blir det tätt mellan starterna, men det är ingen fara, tror Tomas.

”Hon har ätit bra och starten i Oviken blev som ett snabbjobb. Hon vann ganska enkelt. Nu är det lite tuffare emot, men får vi ett hyggligt lopp bör hon kunna vara med på prispallen.”