Gas på Banker

Banker Brodde får helstängt och kan ta en plats. Chicago Jenny får försöka hänga med till fina pengar. Så ser det ut inför Solvalla på lördageftermiddagen.

Banker Brodde får helstängt och kan ta en plats. Chicago Jenny får försöka hänga med till fina pengar. Så ser det ut inför Solvalla på lördageftermiddagen.

På vägen upp till Bergsåker med Ajlexes Daylight drar Tomas Pettersson sina funderingar inför helgens starter. Pam Frontline skulle ha varit först ut på Valla, men har haft feber i veckan och blir struken.

Banker Brodde har fått en spark och blivit lite tjock i en has, men det är inget som påverkat honom och han har tränat som vanligt.

”Han känns bra och verkar hålla formen. Han har gått jämnt och bra på slutet. Motståndet ser väl inte allt för blodigt ut, men det brukar vara svårt att bedöma.”

Tomas kommer att prova helstängt huvudlag på Banker. Tidigare har han blivit väl het med den utrustningen, men på senare tid har han varit så lugn att det är dags att prova igen. Det kan ge en växel till.

”Bara han inte blir för het ska han med lite tur kunna vara på plats igen.”

Chicago Jenny är riktigt startsnabb och har fått ett bra läge i finalen i Diamantstoet med hela 200 000 i första pris. Spets och rygg på en bra ledare är drömscenariot, men Tomas tror inte att det kan leda till lucka och vinst.

”Nej, som jag ser det har hon ingen segerchans i det här gänget. Det som gäller är att hänga med och försöka få en skaplig chans.”

Efter stortävlingarna på Solvalla väntar den mer vardagliga lunken på Östersund under söndagen. Såväl Quincy som Peak Frontline har fått vanskliga spår fem i volten.

Quincy brukar klara starten, men hoppade senast i första sväng.

”Det får jag nog ta på mig. Vi stångades om positionerna och det blev lite snävt.”

I starten innan gick Quincy bra efter lite vila, men Tomas har inga allvarligare segerfunderingar.

”Han har aldrig vunnit och måste nog visa lite mer innan jag ska tro på det. Men hyggliga pengar kan det bli.”

Madeleine Birberg får förtroendet bakom Peak i ett lärlingslopp. Motståndet ser inte så svårt ut.

”Hon var hygglig senast och borde kunna nå en skaplig placering om hon håller sig på benen.”