Gävle lördag

Tillbringar fredagskvällen på Rommetravet med lite lånekörningar med långt i från dem bästa hästarna och det är inte utan att man undrar och beundrar dem som orkar kämpa på med sina hästar i det tysta. Imorgon däremot vankas det fina lopp och hästar rakt igenom på Gävle. Jag vet att vi har mycket ägare och stallanhängare däromkring, det väntar en trevlig travdag så ta er ut till Gävletravet är min rekommendation.

Matadoren Eme årsdebuterar montéloppet med Jenni. Han har blivit valack under sitt tävlingsuppehåll och det har tagit sin tid för honom att komma igång igen utan att det varit några större skavanker. Möter några motståndare som imponerat och vi är mest nöjda om han gör ett bra lopp. Han har tränat 15/1600m under sadel och tävlar barfota fram och med antingen norskt eller kupor kring ögonen.

Cab Frontline däremot har varit igång en tid och gjort bara fina insatser allt verkar fortsatt bra hemma. Han kommer säkerligen göra ett nytt bra lopp så får vi se hur det löser sig på vägen och hur långt det kan räcka men jag tycker hästen är rejäl. Barfota runtom, norskt huvudlag och multicam sulkyn (1:a).

Olle Goop en av travets största har gått ur tiden idag var det begravning, dem önskar stöd till den minnesfond dom kommit i hans ära med all rätt. Jag hade själv ingen speciell relation med honom mer än att jag alltid sett honom som en stor förebild och under alla år aldrig hört ett ont ord om. Skrev några rader som jag skulle bifoga vårt lilla bidrag till fonden men hitta ingenstans att göra det så delger dem här:

En uppväxtens härförare
Elegans och vinnarinstinkt i slag efter slag
Hänförde mig in i:t

Din blick trygg som en Moraklocka
Ditt leende varmt som sola i Karlstad
Gav utstrålning av arbetsmoral som en häst
-som Grades tänker jag

Din största vinst att det lever vidare

//Tomas