Gävle och Mariehamn

R.K. Rapida, Ajlexes Leif, Avantis Red Witch och My Gifted My till Gävles lunchtrav på torsdag. Sedan Quantum Estelle och Kimbee Dream till Åland och Mariehamn på fredag och lördag, men fyra lopp eftersom hästarna får starta dagarna efter varandra på Åland.

R.K. Rapida gjorde comeback med vinst i senaste starten efter uppfräschning. Då vann hon i ledningen och står nu bra till för spets i ett stolopp.

“Hon är ganska kvick ut så vi får se om det kan bli ledningen igen”, säger Tomas Pettersson.

Ajlexes Leif har också fått ett bra läge bakom bilen på kortdistans. Senast stämde det inte riktigt och Leif hade inte så mycket krafter kvar till slut. Tomas tror att det berodde på banan och att Leif gick barfota runt om och inte fick riktigt fäste. Nu blir det skor bak och halvstängt huvudlag som förra gången.

“Han har öppnat bra tidigare och nu när det är kortdistans törs jag nog peppa upp honom lite. Det ser ut att vara bra förutsättningar.”

Avantis Red Witch var duktig senast i ett breddlopp och har bra form. Men nu är det andra förutsättningar med hårdare motstånd och bakspår.

“Jag hoppas vi kommer ner i ett hyggligt läge och att hon kan gå en bit till slut, men det känns långsiktigt att vi ska kunna vinna.”

My Gifted My har fått spår 8 bakom bilen i samma lopp. Han har också bra form, men från det här läget har stallet inga större segerförhoppningar.

I Mariehamn har Quantum Estelle passande uppgifter båda två i ett sulky- och ett montélopp vardera. Estelle inleder med monté på fredagen och bör ha en bra chans med Jenni H Åsberg i sadeln. Kimbee Dream har fått ett bra spår bakom bilen och har även han en hygglig segerchans. Senast hade han dåligt läge och gick i mål med krafter kvar. Båda kommer att gå barfota fram i sulkyloppen och skor runt om i montéloppen. Jenni rider Kimbee Dream på lördag om allt verkar väl efter fredagens sulkylopp.

“Vi startar givetvis bara på lördagen om hästarna är okey efter starterna dagen innan”, säger Tomas.