Godkänt för Tarzan och Banker

Ajlexes Daylight och Banker Brodde gick riktigt bra på Bergsåker, medan Little Miss Sweden föll igenom.

Ajlexes Daylight och Banker Brodde gick riktigt bra på Bergsåker, medan Little Miss Sweden föll igenom.

Ajlexes Daylight (Tarzan) öppnade bra, men Robert Bergh bakom Tresor D’Inverne körde stenhårt för att överta ledningen. Första 500 gick 10,1 och då tog Tomas Pettersson ändå upp efter 300 meter.

”Jag kom fram till att det skulle kosta för mycket att svara ut honom.”

Nu fick Tarzan rygg ledaren och där såg Bergh till att han satt fast till 50 kvar då Tarzan tog in en halv längd och var säker tvåa.

”Jag hade ett läge att backa ut i sista sväng, men eftersom Roberts häst såg så pigg ut tror jag inte att jag hade rått på honom ändå. Nu gick han i mål med krafter kvar. Jag är jättenöjd med honom, han kändes kanonfin på vinterbanan och hade inga problem med den tuffa öppningen. Toppformen håller i sig.”

Banker Brodde kom på vingel i starten och hamnade sist invändigt. 900 kvar styrde Tomas på i tredje i rygg på Åke Svanstedts Trans Atlantic som tyvärr var lite seg och Banker fick gå ut i fjärde spår lite väl tidigt. Han kämpade på genom svängen och på upploppet och han fram till en fin färdeplats på V75.

”Han var jätteduktig. Det var synd att Åkes häst inte var bättre annars hade han fått lite mer draghjälp, men han gick jättebra. Hakar var inga problem.”

Little Miss Sweden tog ledningen och såg jättefin ut, men över upploppet var det tomt i tanken och hon fick nöja sig med en sjätteplats.

”Det måste vara något fel, kanske i halsen igen. Det positiva var att hon travade bra och känns fin i aktionen.”